Afvoer loopt slecht door

Robinsl

  • #1
Hallo forum,

sinds kort heb ik problemen met de afvoer van mijn wasbak in de keuken. De huidige situatie is als volgt.

onder de zwanenhals zit een 40 mm zwanenhals die onder mijn keuken verdwijnt. Deze loopt langs de muur via 3 of 4 90 graden bochten voordat het onder de vloer verdwijnt. Ik weet dat dit geen goede situatie is, maar dit ligt achter de keuken en is de erfenis van de vorige bewoners. Hier kom ik nu slecht bij. Daarnaast zat er onderin een y stuk voor de vaatwasser. Na onze verbouwing hebben we een nieuw y stuk op de leiding geplaatsvoor een afvoer van het fonteintje uit de keuken. Dit heeft goed gefunctioneerd. Al vond ik wel datde afvoer van het fonteintje niet heel snel weg liep. De afvoer begon dan ook te borrelen. Ik kan niet zeggen of dot probleem er al was voor de verbouwing (dus zonder fontein van de wc).

Nu heb ik een extra y stuk op het y stuk gezet van de vaatwasser. Hier is de afvoer van de inlaatcombinatie van de boiler. Sinds ik dat heb gedaan loopt de afvoer over op de plek van de afvoer van de inlaatcombinatie. Als ik dit goed afsluit loopt het water door de slang en lekt het in het opvangbakje van de inlaatcombinatie. Ik heb dus het idee dat het altijd al slecht doorliep, maar dat dit niet te zien was omdat het water de wasmachine in liep.

doordat het borrelt bij het spoelen denk ik dat ik een belichtingsprobleem heb. Kan dit kloppen? En wat denken jullie van alle y stukken die zijn aangesloten? Moet ik die vervangen voor t stukken? Ik vraag me af of dit het beluchtingsprobleem oplost van de afvoer van mijn wasbak, want die loopt gewoon recht naar beneden. Hebben jullie ideeen?
Foto: oranje is afvoer wastafel
Rood: afvoer inlaatcombinatie
Zwart: afvoer vaatwasser
Groen: afvoer kraantje toilet

F3276597-48C2-4EE6-AC48-27E980434FE1.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Laat de afvoer eens schoonmaken door ontstopping bedrijf
Ook kan leiding onder de vloer tegen lopen.
Vaat wasser kan ook boven de sifon aan gesloten worden nu kan er ook geen lucht bij.
Die lucht haalt hij uit je inlaat combinatie afvoer.
Je kunt daar een klep plaatsen bsaeve bsaeve final mp4 - YouTube
En eigenlijk moet de leiding verder naar 50mm zodat het water in afvoer goed weg kan lopen.
Ook wil de overloop van spoelbal ook verstopt zitten.
 

Robinsl

  • #3
Als er een verstopping zit zit dit na al deze aansluitstukken. Ik heb de sifon doorgespoeld van de spoelbak. En als ik naar beneden kijk in de pijp zit er niets.
Ik zal eens kijken of ik het kan ontstoppen. Ik was bang dat er iets mis is gegaan wat betreft beluchting door de y-stukken. Ook omdat ik borrelend geluid hoor als het langzaam weg loopt. Maar als dat niet het geval is zal ik kijken hoe ik dit ga ontstoppen
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Hoe loopt de leiding verder kan je dat zien?
 

Robinsl

  • #5
1 x 90 graden om over de vloer te lopen. Daarna 1 x 90 graden langs de muur. En daarna 90 graden voor door de vloer. Onder de vloer nog 1 x 90 graden om daarna naar de straat te verdwijnen.
Afschot boven de vloer ga ik nog even opmeten. Zoals ik snel kon zien is er niets gebeugeld. Dus ik heb kans dat daar het probleem zit. Ik kan er dan wel wat stukjes hout onder friemelen denk ik om het afschot te creeeren.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Wel heel veel 90 graden bochten als dat bv auto in file lang rijden heb je veel kopstaart botsing zodat het water af remt.
En als het allemaal 40 mm is kan een ontstopping bedrijf ook niet door komen.
Beter leiding gaan verzwaren naar 50mm en meer gestroomd lijnt.
 

Robinsl

  • #7
Daar was ik al bang voor. Maar omdat het achter mijn keukenkastjes zit, en de waterleidingen hier aan vast gemaakt zijn, kom ik er niet bij. Ik hoopte dus dat er iets anders aan de hand kon zijn. Ik ga toch proberen de afvoer te ontstoppen, misschien dat dit helpt.

Kan de afvoer van de wc hier nog iets te maken mee hebben? Nadat deze is geïnstalleerd heb ik voornamelijk last gekregen van het borrelende geluid. Alsof er dan iets met de beluchting aan de hand is.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Ik heb geen glazen bol om het te bekijken.:wink:
Plaats eventueel foto`s want er kan iets verkeerd aan gesloten zitten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu