Slecht gevuld gat in sierpleister

Doornroos

  • #1
Zal ik deze muur nog glad krijgen :(

Ik heb er goedkoop vulmiddel in gesmeerd, afgewerkt met een hele tube Alabastine sierpleister. Hoe nu verder? Het is een halletje met gladde sierpleister muren, maar dat gat verpest alles. Zal nu de hele gang opnieuw gestuct moeten worden of zou dit ene gat toch nog glad kunnen worden gemaakt (liefst door een absolute amateur, ikzelf dus).

 

BeeTeeWee

  • #2
Ik zie in de rest van de muur amper structuur, maar dat kan aan de resolutie van de foto liggen. Hij lijkt gewoon glad. Aan de randen lijken nog wel verdikkingen van het vulmiddel te zitten, die moet je wel eerst even wegbikken anders blijf je die zien.

Ik zou die plek daarna met F&F, Rotband (wat je ook maar open hebt staan) glad trekken. Even laten aantrekken (het slaat dan na ongeveer een kwartiertje dof) doorschuren en dan met een zo breed mogelijke spaan (60 cm?) definitief glad maken. Eventueel met een schuurpapiertje de laatste rilletjes / aanzetten weghalen.

Schilderen moet je toch, maar dat zou je dan met een matte structuurverf kunnen doen. Heb je toch weer iets van een korrelstructuur. Dan lijkt het vast en zeker al veel beter dan dit. De hele hal laten stuccen lijkt me wat overkill.
 

Doornroos

  • #3
Dankjewel! De muur ziet er nu zo uit, niet helemaal glad dus proberen nog wat te schuren.

Moet ik nu alleen het gat verven met structuurverf? De hele hal moet sowieso gewit, dus misschien meteen alles maar met structuurverf? Of kan dat niet, structuur op structuur?

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu