Slecht geisoleerde voorzetwand

PsychoRobotico

  • #1
Hallo, ik was op zolder wcd's aan het maken en kwam erachter dat de vorige bewoner het huis wel geïsoleerd heeft maar dit zeer matig heeft gedaan. Er zit ruimte tussen het isolatiemateriaal (glaswol) en de balken, deze zijn niet ruim genoeg afgemeten en klemmen dus niet. Wat is de beste manier om deze ruimtes op te vullen zonder al te veel te slopen?

Mvg, Pieter
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Glaswol tussen de balken. Verder iets te weinig informatie, want verder dan repen glaswol ertussen doen kom ik niet.
Wat zit ervoor?
Hoe dik is het glaswol? Want als het maar dun is, wordt het advies sowieso om overnieuw te beginnen.
 

PsychoRobotico

  • #3
Meneer heeft balken vertikaal gemonteerd om de 30 cm, daar glaswol panelen tussen gedaan en daar gips voor geschroefd. Het is niet dun, alleen niet klemmend tussen de balken gezet.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zonder de gipsplaten eraf te halen wordt het lastig.
Je zou eerst met een warmtebeeldcamera kunnen kijken of er veel slechte plekken zijn. (in sommige gemeentes kan je die gratis lenen) Wel snel zijn, want nu in het vroeg in de ochtend nog redelijk koud.

Ik zou ook kijken wat de isolatiewaarde is, wat een paar jaar geleden nog redelijk was, is nu beneden de norm.
Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om er PIR+gips voor de plaatsen. Goeie kans dat je dat in een paar jaar terugverdient als je toch bezig bent.
 

Charel

  • #5
Ik veronderstel dat je de gipsplaten hebt verwijderd want hoe kan je anders weten dat de isolatie niet goed passend is aangebracht?
In geval er was geisoleerd met lange panden, zou ik zou overwegen om die er terug uit te halen, ze een kwartslag te draaien om er zo nieuwe stukken uit te snijden die allemaal 1 cm breder zijn dan de afstand tussen de balkjes. Op die manier kan je de isolatie hergebruiken en krijg je allemaal korte maar goed aansluitende stukjes boven elkaar ipv langere (te smalle) panden
 

MvanV

  • #6
Je kan wat pur in de holte spuiten. Zorg wel dat je t maar deels vult want t zwelt na en raak niks, ook je handen niet, want je krijgt het niet.makkelikk ergens van af
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu