Slaapkamer in kasteelstijl

Creno

  • #21
Het is geverfd, "ambitie"-rood van H****r.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #22
Dat is dan wel heel mooi strak geworden. Ik dacht dat het een behangetje was.
Geeft mij ook weer een ideetje.
 

Toon

  • #23
Ik zou dan nog wel de schakelaar en de wcd vervangen door één in kleur. :wink:
 

Creno

  • #24
Goeie tip van die schakelaar, ga ik onthouden !

Ik heb "fleurs de lis" aan gebracht met een sjabloon:



 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #25
Een link met het commando werkt alleen als er een verwijzing naar een .jpg of .gif bestand staat!

Ik heb de foto's op de klusidee server geplaatst.
 

H@ns

  • #26
Ziet er al aardig leuk uit, ben erg benieuwd naar de volgende stappen!

Overigens moet ik als hobby kunsthistoricus natuurlijk wel even ingrijpen hier :wink:
Kastelen zijn van alle tijden maar ik denk dat de meeste mensen bij kasteel toch de middeleeuwen voor de geest hebben. (Kees61, Dingena en mijzelf in elk geval wel) Romaans en Gotiek dus, zwaare donkere ruimtes met hier en daar een kist en een stoeltje of krukje tegen de wand. En veel wandkleden.
Een hemelbed wat meer dienst doet als bedstee en erg kort is naar huidige maatstaaf. Niet dat mensen zo veel korter waren maar men sliep half zittend uit angst dat het bloed naar het hoofd "steeg" en nachtmerries veroorzaakte.

De voorbeelden en foto's die hier geplaatst zijn komen uit de Barok, Lodewijk 14 was zo'n beetje de aanstichter van die stijl en juist zijn huisontwerpers (Daniel Marot bijvoorbeeld) hebben die stijl over heel Europa verspreid omdat ze moesten vluchten voor de strijd tussen katolieken en protestanten.

Barok kenmerkt zich door overdadigheid en hier en daar een tikkie lompheid, althans zo zien we dat nu...
Goud, hemelbedden, muur en plafondschilderingen (behang bestond nog niet) waren inderdaad kenmerken van die interieurstijl. Overdaad vanwege de enorme welvaart in die tijd van de gouden eeuw!

De kleuren die je hier hebt gebruikt passen heel goed bij de Barok, de Franse lelie niet zo, da's meer een kenmerk van de latere rococo en meer nog de romantiek.

Symetrie speelt een belangrijke rol in de barok, werkelijk alles wordt symetrisch opgebouwd, ook de ornamentatie. Iets om rekening mee te houden dus. Diagonalen zijn belangrijk in composities, beschouw de kamer als een lege doos en houd bij de inrichting eens wat diagonalen aan.
Verder was men in die tijd gek op lichtspel, flikkeringen en reflecties. Zet eens wat kristal neer en hou het licht gedempt. zorg voor oneffen oppervlakken waar het licht in kan reflecteren, liefst van een wakkerende kaarsvlam.

succes!!
 

Creno

  • #27
Mijn slaapkamer zal dus inderdaad meer een kasteelkamer in barokstijl worden. Leuk dat je de kristal en kaarsen vermeldt. Ik heb namelijk een kroonluchter voor aan het plafond (en daar komt ook zo'n rond sierlijst, daar zat een soort van franse lelie in, vandaar mijn keuze om die op de muur terug te laten komen). Ik heb van mijn broer 2 houders voor kaarsen gehad, soort van toortsen, ook weer met die lelie als houder.

Dat van die symetrie vermoedde ik al, dat zag ik al terug in de franse lelie. Maakt het weer wel makkelijker om de plaats van het bed te bepalen. Leuk dat iedereen meedenkt, daar heb ik veel aan !!
Elke tip is welkom :wink: (iemand nog tips voor de schakelaar ?)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #28
Voor de schakelaars gewoon even google gebruiken (bijv. "schakelmateriaal") en dan bij de grotere merken schakelaars kijken. Er zijn zo ontzettend veel modellen...

Wat niet bij bouwmarkten te verkrijgen is, kun je vaak via een installateur bestellen.

We geven hier geen specifieke merken, dat strookt niet met de forumregels.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #29
Bouwmarkten hebben vaak alleen populaire kleuren.
De meer profi georienteerde merken hebben eigelijk alle ral kleuren.
Ook met combinaties zoals donker rood met een goudkleurige cirkel, binnen die cirkel zit dan een schakel knop of wcd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu