Muren verven slaapkamer mislukt steeds..

Petrar66

  • #1
Ben pas verhuisd en heb door tijdsnood de slaapkamer laten doen door schilder (aangesloten bij erkend bedrijf). De muren van de kamer waren in slechte staat (veel oude behang lagen gedeeltelijk plakbehang.. slechte ondergrond met gaten en voelde vettig aan. 1 muur had zelfs onder behang muurschildering (vermoedelijk olieverf) met zwarte randen. Schilder zou het allemaal regelen.. maar helaas.. het ziet er afschuwelijk uit.. schilder niet meer te bereiken en geld kwijt voor kamer die alsnog over moet. Na behang afhalen (zelf gedaan) zou schilder alles vetvrij/glad maken. Daarna zou er volgens zijn kennis het beste zijn om er glasvezelbehang op te doen. Dit is gebeurt. Ten tijde van zijn werkzaamheden kwam ik diverse zaken tegen die niet goed gingen w.o. het goed lijmen van het behang.. wat volgens diverse sites essentieel is! goed en veel lijm gebruiken, nu zat er op sommige delen niets en voelde je soort bobbels onder het behang. Vervolgens zou hij dit ook in orde maken.. Daarna zijn dus de muren geverfd (2x) maar ook te kort achter elkaar (binnen 3 uur opnieuw geverfd).. resultaat volgende morgen.. een muur vol met vlekken.. afgelopen week advies gevraagd bij andere schilder + praxis en antwoord was nog 1x overschilderen dan zie je dat niet meer... afijn dit dus afgelopen zondag gedaan.. met nog steeds vlekken als resultaat.. begin er nu een beetje wanhopig van te worden.. gisteren wederom advies in een verfspeciaalzaak gevraagd. Deze adviseren om porex 2000 eerst als voorstrijk op de muur te doen en daarna nogmaals de muur over te schilderen.. dan zou het goed moeten komen? ben er een beetje huiverig voor omdat al het andere ook geen goed resultaat heeft gehad? Iemand enig idee wat ik nog kan doen? of is dit inderdaad de uiteindelijke oplossing?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Bij deze "schilders" ontbreekt het aan ondergrondkennis. Een vette ondergrond is geen basis om watergedragen verf op te zetten.

Vanaf hier is het niet mogelijk te bepalen hoever dit vet in de ondergrond is doorgedrongen, maar vrijwel altijd is de enige therapie:verwijderen van de afwerklaag tot op de ondergrond, zeker bij een situatie zoals u die beschrijft, bij een onregelmatige ondergrond.

U kunt dan kiezen: ondergrond fixeren en vzv een stuclaag, of een voorzet wand plaatsen. Bonte plekken in het schilderwerk kunnen ook de oorzaak zijn van het onvoldoende ( te korte droging) afgebonden ( filmvormende) reparatiemateriaal. De kalk daaruit slaat dan door de verflaag heen en veroorzaakt bonte plekken.

Nogmaals vanaf hier is niet te bepalen hoe onstabiel de ondergrond is. Dat zult u door een goede schilder of stucadoor moeten laten bepalen.
 

Petrar66

  • #3
Dank voor uw reactie. Inmiddels ben ik toch maar aan de slag gegaan met de voorstrijk en het daarna nogmaals sausen van de muren. En gelukkig, beide wanden zijn gelukt... probleem eindelijk opgelost. Voortaan doe ik de schilder werkzaamheden wel zelf dat is in ieder geval beter dan de klussenier en het kost me geen eur 800,-.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu