Slaapkamer op noord-west

Lightofmaria

  • #1
Beste klussers,

Ik ben hier nieuw. Ik wil graag een slaapkamer verven. In de kamer zijn twee ramen, een op het noorden en op het westen. De kamer ligt beneden. Kan ik voor een dergelijke kamer ook kiezen voor grijs/blauw tinten?

Ik vind de kleuren van farrow en ball heel mooi op foto's. Wellicht ook door dat het uitgekiende interieurfoto's zijn. Ik denk aan een matte muurverf. Maar ik weet niet hoe het uitpakt als ik ook nog de deuren mat zal verven.

Wat zijn jullie ideeën over de verf van Farrow and ball voor de deuren en kozijnen? Of kan je beter voor zijdeglans gaan.

Ik wil wel een huis met meer kleur maar ik hou niet zo van een al te brocante/interieur woning. Het is een jaren 30 woning, prachtig gelegen. Van mij mag het wel een wat oude look hebben maar niet het gevoel van een museum. Tips?

Het plafond bestaat uit balken met een soort van hardboard er tussen.
Foto van de kamer zoals die nu is. Verschrikkelijke kleur bruin. Maar goed, plafon helemaal wit verven? Of balken een kleuraccent geven? Welke verf voor de balken en platen kan ik gebruiken (zijdeglans of mat?). voor de rest zitten er paneeldeuren van Bruynzeel in de kamer met vier panelen. Vroeger waren de deuren een lichte tint groen neigend naar olijfgroen. Ik heb ook nog glas in lood ramen die ik terug kan plaatsen.
Hier nog een foto van de kamer
Zoals je ziet is het een kleine kamer. Plafond is 3 meter hoog, vloeroppervlak is ongeveer 12 m2.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Helaas geven wij hier geen kleur en merkadviezen. Dat kan wel, maar daar moet u een aparte afspraak voor maken met een adviseur ( kijkt u maar even in uw Pb ).

Het door u genoemde merk levert alleen nog watergedragen producten. De muurverven staan bekend om hun ultra matte ( krijtverf) uitstraling. Voor het houtwerk binnen kunt u ook gebruik maken van watergedragen zijdeglans verf, ofwel satin. Deze combinatie van krijtverf op de minerale ondergrond en zijdeglans op het houtwerk is veel toegepast en geeft esthetisch een mooi resultaat, gladder dan het product wat u op het houtwerk wilt toepassen. Het is maar net waar u de persoonlijke voorkeur aan geeft.

In een kleine ruimte werkt u met lichte kleuren de zg pastels. Het is regel in de kleurkunde een met zonlicht beschenen muur de donkerste nuance te geven. De onbelichte wanden in een lichtere variant. Bedenkt dat 2 kleuren uit dezelfde reeks altijd bij elkaar passen. Wit werkt altijd ruimtelijk.

Grijs lijkt maar grijs, maar als u een warm grijs gebruikt kunt u daar elke denkbare kleur bij combineren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu