Sifon vervangen.

Mgh

 • #1
Wij hebben een lek in het sifon van ons bad. Ik kan niet exact de locatie aanwijzen, maar het zit ergens bovenin, zo'n 2 cm onder het putje.

Er is een loodgieter geweest. Hij heeft de zijkant van de douche opengebroken zonder een blik in het sifon zelf te werpen. Hij bevestigde dat het lek bij het sifon zat en stelde voor deze te vervangen.

Prima zou je denken. Maar het sifon is volgens de loodgieter zo verouderd dat het niet meer te bestellen zou zijn. Als alternatief zou de buizenset die bij de douche hoort vervangen kunnen worden, maar dit bleek ook niet meer te bestellen te zijn. Zijn voorstel is nu om het complete bad met alle buizen te vervangen.

Hierover een aantal vragen:

1. Komt dit vaker voor? Ik kan mij moeilijk voorstellen dat een compleet bad vervangen moet worden omdat er ergens in een sifon een scheurtje zit.

2. Mocht 1 vaker voorkomen, is er dan toch een mogelijkheid dit sifon ergens vandaan te toveren? Ik kan mij moeilijk voorstellen dat een bepaald sifon (of buizenset) mondiaal nergens te krijgen zou zijn. Wellicht dat iemand groothandels kent en mij een PM wil sturen (als dit niet op het forum zelf mag).

3. Mocht dat ook niet mogelijk zijn, is er dan nog een alternatief. Is een sifon te maken met (ik zeg maar wat) vloeibare hars, kit, lijm oid?

Adviezen zijn welkom, want ik heb eerlijk gezegd weinig zin een compleet bad te vervangen omdat er een, voor het oog onzichtbaar gaatje, in een sifon zit.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Plaats er eens een foto van kunnen we ook mee kijken
   

  Mgh

  • #3
   

  Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #4
  Een nieuwe badsyfon zal gewoon moeten passen, moet je er wel bij kunnen komen, om de oude te demonteren, en de nieuwe te monteren.

  maar het enige wat hieraan kan lekken, is een rubber ring, of een kunststof knelring

  greoten b
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  De sifon zelf is ook te verkrijgen
  klik hier

  Maar het kan ook wezen dat er een scheurtje in de aansluiting van het bad zelf zit waardoor emaile kapot is waardoor bad vervangen moet worden.
   

  Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #6
  Mgh schreef:
  maar het zit ergens bovenin, zo'n 2 cm onder het putje.
  denk dus niet dat het het bad zelf is, denk eerder het rubber tussen het bad en se syfon.

  groeten b
   

  Roykes

  • #7
  Als je goed naar het rubber kijkt zie je ook dat het niet helemaal recht onder de aansluiting zit.

  en idd een scheurtje lijkt me sterk..
   

  Mgh

  • #8
  Bedankt voor de replies.

  Ik heb het rubber er opnieuw opgezet en op 10 liter water lekt er nu een paar druppeltjes weg. Dit is een vooruitgang, aangezien er van de 10 liter ongeveer 9,5 liter weglekte.

  Ik denk echter wel dat een onderdeel (ik dacht dat dat het sifon was, maar misschien dat het zo niet heet) vervangen moet worden. Het sifon (zeg maar) zit met twee bouten tegen het bad / putje aangedrukt, alleen één van deze bouten draait te ver door in het schroefgat waardoor er nu nog voldoende kracht is om het sifon op zijn plaats te houden, maar over een pak weg jaar wellicht niet meer.

  Weet iemand hoe dit ding heet wat boven het sifon zit en onderdeel uitmaakt van het putje. Dus zeg maar het putje aan de onderkant, met schroefgaten waarin het putje geschroefd kan worden. Sorry voor de cryptische omschrijving, maar ik ken de naam niet en kan er geen foto van vinden / maken.

  @ Henk
  Denk je dat deze gaat passen:
   

  Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #9
  Ik denk dat als je het rubber vernieuwt, dat je probleem is opgelost
  Een oud rubber, wat al lekte hermonteren, gaat vaak niet goed.
  Groeten b
   

  Mgh

  • #10
  @Boudewijn0318

  Dat ga ik sowieso doen, maar omdat één bout niet meer helemaal 100% lekker zit, wil ik het liefst het hele putje vervangen omdat je anders zult zien dat een vol bad weglekt op het moment dat ik net alle tegels weer gezet heb.

  Heb jij een suggestie op mijn vraag boven jouw laatste post?

  Alvast dank.
   

  Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #11
  Die jij post, heeft niets te maken met de bout tussen je treed en de stroom.

  Groeten b
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #12
  Denk je dat deze gaat passen
  Dat kan ik zo niet zien neem de oude mee naar een bouwmarkt.

  Maar je kan er ook voor kiezen om een geheel nieuwe bad afvoer tenemen met overloop.

  klik hier  Je moet vaak de afvoer verder op ook aan passen naar de sifon
  zodat alles weer goed afsluit.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu