Siemens vaatwasser gooit water eruit

Stadh

  • #1
Ik heb een vaatwasser van siemens type SE65M350.
Omdat de vaatwasser alleen nog maar afpompt, zowel met de deur dicht als open, kwam ik via dit forum al snel terecht bij het feit dat er water op de bodemplaat moest staan.
Dit is inderdaad het geval. De vaatwasser staat nu uit zijn ombouw en de bodem is drooggemaakt.
Als ik de vaatwasser aanzet, zie ik dat de de zijkant zich vult met water en dat het water naar de vaatwasser gepompt wordt, echter na enkele seconden al begint er direct water te lekken.
Op de foto heb ik geprobeer aan te geven waar het lekt, de pijl wijst aan waar er water uit loopt.
Hoe moet ik nu verder om te onderzoeken of we de lekkage kunnen verhelpen?


 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Rechtsonder loopt een buis naar de kuip, deze zit deels verstopt waardoor het bij de pijl overstroomt.

Buis/slang schoonmaken en klaar ben je.
 

Stadh

  • #3
Ik ben best wel handig, maar heb hier niet veel verstand van.
Kan ik die buis/slang waar u het over hebt er zo van tussen halen, hoe werkt dat?
er uit draaien, trekken, of wat anders, met bepaald gereedschap?
 

Marcel1969

  • #4
Beste stadh

waar je tegen aan kijkt is het labyrint en waar je pijlbijstaat is je vlotter huis . je vlotter is verstopt dat is dat orange ding wat er onderaan zit waar je pijl bij staat je moet het volgende doen :
je moet de vaatwasser op een krukje zetten of hoger op zodat er een emmer onderpast als je dit hebt gedaan zitten er 2 beugels am het labyrint heen die moet je los schroeven dan moet je het labyrint iets schuin omhoog trekken en zorgen dat je emmer er onderstaat om het water op tevangen pas op voor de rubbers dat je die niet kwijt raakt als die weg is kun je het vlotter gedeelte er uit halen en de slang die naar voren onder je
machine zit er uit trekken ook daar zit een o ring om heen als je dat hebt kun je 2 dingen doen :1 je kan de vlotter er voorzichtig uithalen en schoon maken door middel van het kapje wat er boven op zit en dan de slang schoon maken :2 gewoon een nieuwe vlotter bestellen bij een plenty parts(onderdelen huis) en dan de handel weer in omgekeerde volgorde inelkaar zetten . het labyrint zal in de hoek ook zwart zijn van smeer maar dit is niet erg gewoon laten zitten als de dunnen volie scheurd ben je verder van huis dus gewoon laten zitten dit is niet erg . er zit nog een rood pinnetje in het vlotter huis die kan je er voorzichtig uithalen .zo,n vlotter kost ongeveer 23 euro inkoop succes :D
 

Stadh

  • #5
Alles losgemaakt en lekker schoongemaakt, wel een halve dag zoet geweest, maar hij draait nu weer als een zonnetje.
Geweldig bedankt voor alle hulp!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu