Siemens niveauregelaar

ErikV

  • #1
Complimenten voor het forum veel nuttig tips maar nog steeds geen water in onze siemens vaarwasser (SE 20290/02). Een poging om er met hulp van de experts uit te komen..

Inlaatventiel werkt corrcect, labyrint is schoongemaakt, inlaathuis gereinigd, vulslang naar vaatwasser is ook schoongemaakt. Probleem zit volgens mij in de niveauregelaar maar misschien ook niet. Misschien weet iemand goede raad.

Bij het opstarten van een programma gaat na het afpompen het inlaatventiel open, gedurende 1 seconde stroomt er water waarna de niveauregelaar, bij een half gevuld inlaathuis, uitslaat en het inlaatventiel wordt afgesloten. Goed te zien is dat het waterniveau in het inlaathuis snel stijgt en niet op het niveau komt waarbij het water weer vlot het inlaathuis uit kan stromen .

Is de conclusie, dat de niveauregelaar te snel uitslaat als gevolg van een defect hieraan, de juiste? Is deze inderdaad versleten (komt mij vreemd voor gezien de eenvoud van het ding) Moet ik deze vervangen of mis ik een stap in de werking van de waterinlaat van het apparaat.

In afwachting van reacties bouw ik het geheel tot volgend weekend snel weer in elkaar. Met een paar emmertje water doet ie het ook.
 

Henny

  • #2
Schakelt de circulatiepomp wel in?
Indien deze namelijk niet inschakelt, zal het waterniveau in de niveaukamer te hoog worden en zal de drukkamer (bij het blauwe hendeltje) de microswitch inschakelen en de watertoevoer onderbreken.
Als de circulatiepomp niet inschakelt, probeer deze dan eens handmatig rond te draaien.(aan het allumilium schoepenrad; voorzichtig met een platte schroevendraaier)
Mogelijk dat deze eerst wat zwaar draait en hierna weer normaal.
 

ErikV

  • #3
Dag Henny,

De circulatiepomp werkt wel maar schakelt pas in nadat de watertoevoer is gestopt. Daar gaat dus iets verkeerd in de aansturing.

Reset (stekker eruit tijdens lopend programma) heeft geen resultaat.
Is er een formele resetmogelijkheid voor deze machine? Is wellicht nog het proberen waard..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu