Siemens sx66m080eu niet uit te zetten

Leo_Blommestijn

  • #1
De inbouwvaatwasser Siemens sx66m080eu is niet uit te zetten met de AAN/UIT-schakelaar op het bedienpaneel. Laatste wasprogramma is normaal beëindigd. Vaat is ook schoon. Er is geen foutcode te zien op het display maar de tijdsduur van het laatste gebruikte programma. De laatste foutcode is E15 (water onderin) maar die code is van langer geleden (maanden) en opgelost. De schakelaar is mijn eerste verdachte. Is naast de schakelaar zelf er nog een andere veelvoorkomende oorzaak die ik meteen kan controleren?
 

Kaajee

  • #2
Je hebt hem al wel ook eens van de stroom afgehaald? Stekker eruit?
Of een reset uitgevoerd? Start knop +3 seconden ingedrukt houden?
 

Leo_Blommestijn

  • #3
Bedankt voor je tip. Die check had ik al gedaan omdat ik daarmee de laatste foutcode kon uitlezen (stroom eraf, knoppen auto en eco indrukken en netstekker er weer in). Ik ga toch maar weer eens de bodem checken of deze droog is. Ook dan wil de machine niet uitgeschakeld. Alhoewel dan de afvoerpomp constant gaat draaien en nu niet.
 

Leo_Blommestijn

  • #4
Oorzaak gevonden: water op de onderplaat en de schakelaar (kennelijk) erg nat. Wel vreemd dat de pomp niet geactiveerd werd. Nu vinden waar dat vandaan komt. Eerste verdachte is de hittepomp vanwege dat die erg trilt en lawaaiig is. Uitgang van deze pomp heeft eerder al eens wat gelekt (pomp was paar jaar geleden al een keer vervangen).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu