Septictank probleem

Need Help

  • #1
Heb een jaar geleden een septetank aangelegt (huiselijk rioolafvoer)

Het is een septetank opgebouwd uit betonnen kringen met een diameter van 2 meter en per kring een 1,50 diep. Bedoeling was destijds 3 kringen te zetten maar na aanvang graven 3e kring begon grondwater omhoog te komen,Dus hebben wij er maar 2 kunnen zetten. Bodem hebben we niet af kunnen storten ivm waterstand.

De plek waar hij ligt is de meest droge zijde pal naast het huis.


Deze week deze leeg laten pompen,Maae na een enorme regenval staat deze tot de nok weer vol.

Hoe zou ik dit op kunnen lossen het grondwater tegen te gaan,Weet dat er een optie is een plastic tank aan te schaffen maar vind deze nogal kostbaar.
 

Fiesiekus

  • #2
Je hebt dus een septic tank zonder bodem? Hoop dat je geen controle krijgt; bodemverontreiniging is een ernstig delict.
 

Need Help

  • #3
Idd zonder bodem, controle is hier geweest maar hebben me een termijn gegeven het in orde te maken. ivm aankomende natte periode heb ik de tijd tot zomer volgend jaar

Ter info is in het buitenland allen lozen zo omdat hier nog geen riool systeem is.sinds toetreding Eu gaan ze hier steeds meer op controleren.

Dus is er alsnog iets aan te doen?
 

Fiesiekus

  • #4
Oh, ik dacht in Nl.
 

Jvsteenb

  • #5
Heb je de tank al gebruikt dan? Nee toch hoop ik? :shock:
Nou ja - 's lands wijs, 's lands eer zullen we maar zeggen.

Je kunt de derde ring alsnog plaatsen, eigenlijk is dat met grondwater zelfs makkelijker, als je de beschikking hebt over een goede vuilwaterpomp - pompen is een stuk lichter werk dan graven, de grond pomp je mee, en de ringen zakken vanzelf als alles goed gaat. Het is feitelijk spoelboren met een wat grotere diameter dan gebruikelijk.

Je kunt een tijdelijke bodem los gieten, en erin laten zakken. ( vergeet niet een paar hijsogen mee erin te gieten, dan kun je de bodem aan een takel laten zakken. Als je een of twee grote zakken ongeparfumeerd kattegrit ( let er goed op dat het wel bentoniet-korrels zijn en geen puimsteen of geperste hout- of papiervezels ) in het gat verdeelt vóórdat je de bodem laat zakken, zal zich hier een vrijwel waterdichte kleilaag vormen, dat scheelt altijd. Goed veel ballast erop, vuilwaterpomp in het midden, en de randen volzetten/aansmeren met snelcement - dat hardt ook onder water uit, en is dan zo goed als waterdicht.
Als je geen bentoniet-kattegrit kunt krijgen, kun je ook even informeren bij een bedrijf dat grondboringen doet - die hebben dat wel op voorraad en je kunt er misschien best wat kopen.

Wapening plaatsen ( op steentjes ), en als het geheel droog lijkt te blijven er een forse bodem bovenop storten. Je wilt wel genoeg gewicht, om te voorkomen dat je tank als 'ie net leeggepompt is, bij een hoge grondwaterstand gaat opdrijven.

Zo zou ik het aanpakken, maar er zal best een betere/slimmere manier zijn.


Succes.

vr. gr.

Job
 

Need Help

  • #6
Is helaas al in gebruik (jaartje)
dacht dat het allemaal wel zou loslopen met grondwater.

Optie een derde kring dmv zakken is geen optie daar het riool er op aangesloten is .Tevens ligt hier tegenaan een aanbouw waar ik bang ben dat de zaak gaat vezakking als ik ga afzuigen

Iedergeval lomp geweest ik weet het,maar ik zit er maar mooi mee nu.

Ben eens gaan kijken voor een plastic tank opstelling dat beteken bestaande eruit maar dat is ook geen goedkope oplossing
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu