Probleem met gira aansluiting compressor

stylish

  • #1
L.S.

ik heb nu het probleem met de compressor dat de slang (40 mm) naar de muurplaat ondanks de slangenklem er steeds afschiet. En, ja laag na laag teflondraad of tape plus klem toegepast en toch gebeurt het eens per maand dat die slang eraf schiet. En dan blijft de compressor zowat de hele dag draaien als de baas van huis is en vrouwlief niet weet wat ze moet doen of durft, haha. Nu is compressorlucht met een oliehoudende compressor niet vrij van water en olie. Dus dacht ik: mooi! Ik wil dus nu hennep met fitterskit gaan toepassen op de koppeling met schroefdraad alsmede de luchtslang zelf. Wel, dit is me afgeraden door mijn collega (10 jaar loodgieter) want die vreest dat de hennep korrelig wordt en zijn we terug bij af.

Iemand andere suggesties? En nee, niks blijvend zoals loctite want ik wil binnen nu en 3 jaar het girair systeem uitbreiden naar nieuwe garage, sorry mijn waarde forumleden.

Ja, ik heb het koper opgeruwd op de aansluiting :-) Dus dat kan het niet zijn. Het gaat allemaal goed op 1e instantie en toch door 10-12 bar druk gaat het fout. ik heb vanaf de compressor met standaard koppeling een vernette slang gebruikt naar expres bredere diameter voor betere luchtdoorvoer en daarop ook de muurplaat e.d. op aangepast. Soms gaat het een maand of drie goed maar als ik actief met lucht ga werken op 1 van de aansluitpunten, gaat het vaker fout.

De vernette luchtslang kan ruim 16bar hebben en ook al paar keer ingekort om zeker te zijn dat dit het niet is en toch blijft het euvel bestaan...

Dank weer voor jullie meedenken
 
Laatst bewerkt:

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Iets minder tekst en wat meer afbeeldingen zou het wat duidelijker maken.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Druk begrenzen op 8 bar. Waarschijnlijk ga je met jouw 10-12 bar over de specs van het koppelstuk heen.

Of je "aanpassing" aan de muurplaat is niet goed uitgevoerd.
Advies: Kies voor een slang met "pernis" koppeling tussen compressor en muurplaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu