Schuurdeur/achterdeur vraag maat/passing

Stefertje

  • #1
Beste Allen,

Ik heb een klein probleempje, in mijn schuur zit een deur waarvan de borstwering behoorlijk rot is, het rotte gedeelte is een tijdje geleden er helemaal uit gehaald maar toch is het weer terug en zit het hout vol met water.
Ik wil dus de deur vervangen, zoals je misschien kan zien heeft het kozijn onder geen dorpel ivm fietsen in en uit, maar zit er gewoon een kier, dit wil ik ook gewoon zo houden.
De maten van de schuurdeur nu zijn: 2200 mm hoog x 920 mm breed en 38 mm dik. Dit schijnt (in de hoogte) nogal een bijzondere maat te zijn en is niet standaard.
Ik ben dus op zoek gegaan naar deze maat deur, tweedehands niet te vinden, nieuw wel maar verschrikkelijk duur ivm op maat laten maken (1000 euro+).
Ik begrijp dat de onderzijde deur tot hart deurhendel altijd 105 cm is... jullie begrijpen mijn vraag dan ook wel: Kan je een te grote deur inkorten maar deze nog wel past op het standaard kozijn? Ik heb het idee van niet... Welke opties heb ik die minder dan 1000 euro kosten? Ik zou wel voor een hardhouten (of goeie kwaliteit) deur willen gaan zodat ik niet over een tijdje weer moet...
Zijn er andere opties? De deur hoeft niet hetzelfde te zijn, borstwering hoogte maakt ook niet uit, eventueel zou het mooi zijn als er glas in zit maar is geen must.

Graag zie ik jullie reacties. Zie de foto voor de bestaande situatie.


Deur1.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Jouw probleem is niet de verkeerde maat, maar de verkeerde leverancier.

Ga op zoek naar een timmerfabriek (er zijn er ook die online deuren en kozijnen aanbieden) en laat dit gewoon op maat maken.
 

Stefertje

  • #3
Hi Walker,
Ook online heb ik gekeken voor een deur op maat, zonder glas komt ik altijd op 850 euro+ uit, dan nog glas en transport erbij kan je zomaar op 1000 euro...
Zijn dit normale prijzen?
Heeft iemand een adres waar dit goedkoper kan?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Een 40 mm aluplex deurplaat gebruiken.
100 mm van een standaarddeur afzagen komt de stevigheid niet ten goede, dan is het idd maatwerk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu