Schuurdak vergroten bitumen

Alleszelf

  • #21
Wederom bedankt! Om er zeker van te zijn dat ik het begrijp: in onderstaande brand ik de bitumen tussen de gele onderbroken lijnen dus niet vast op de OSB?

IMG_1459-2.jpg


Als dit klopt dan kan ik beter meer van het bestaande afsnijden zodat ik zeker weet dat het rond de onderuitloop wel gebrand kan worden?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #22
Je kan een onderlaag aanbrengen maar wat ik toch wel belanrijk vind hoe komt uit met de totale dikte van het bestaande dakpakket. Zoals je ziet kan je een rug in de dakbedekking krijgen in de breedte van het dak en wel voor de onderuitloop.
Het bestaande onderdak hoe ligt dat bevestigd op de OSB.
 

Alleszelf

  • #23
Het bestaande ligt direct op de OSB gebrand. Alles ligt overdreven in afschot dus ik vraag me af of een rug een probleem kan vormen. Bedankt voor alle advies. Juist ook omdat het veel verschillende zijn, dat vindt ik interessant. Dat is waar ik van leer en uiteraard ook van het doen natuurlijk. Ik wil altijd eerst de theorie begrijpen en nu blijft de vraag wat ik het beste kan doen.

Het dak is 14 jaar oud. Stel ik moet alles over 14 jaar opnieuw doen, wat is dan nu de de beste (Economisch gezien) optie?

@Wgb hoe zou jij het doen? Je lijkt me erg praktisch ingesteld met erg veel ervaring. Zelf kan ik ook erg veel, maar dit is nieuw voor me. Dus een advies zal ik prima op kunnen volgen om in ieder geval 14 jaar mee te overbruggen voordat het hele dak (waarschijnlijk) aangepakt moet worden (met de buren). Ik hoor het graag!
 

Alleszelf

  • #24
Hierbij een terugkoppeling van het proces en resultaat.

Ik heb gekozen om ter hoogte van de afvoer fink te verdiepen. Daarnaast heb ik wel een onderlaag gebruikt en deze heb ik gespijkerd. Het branden ging eigenlijk wel oké voor een eerste keer. Ik heb een lange dakbrander voor de banen en een korte brander voor de meterse stukken gebruikt (zelfde branderkop met kort tussenstuk). Ik had bij de meterse stukken af en toe het probleem dat het te heet was. Achteraf gezien denk ik te weten hoe dat kwam. Ik heb namelijk de brander toen niet volluit gebruikt, maar net iets minder heet. Het gevolg was denk dat ik langer moest branden waardoor het bitumen meer door en door verwarmd werd. Dit merkte ik vooral met aandrukken.

Op het dak blijft door de rug een heel klein plasje water staan met een hoogte van 8 mm. Wanneer ik om mij heen kijk zie ik overal een klein plasje blijven staan en ik verwacht daar geen problemen van.

Zojuist de twee bestelde zinken deklijsten en het bolrooster gemonteerd. Hierbij een aantal foto's en als er op en/of aanmerkingen zijn, dan hoor ik het graag om daar weer van te leren.

IMG_BA437CFC1E2B-1.jpeg IMG_BA437CFC1E2B-3.jpeg IMG_BA437CFC1E2B-4.jpeg IMG_BA437CFC1E2B-6.jpeg IMG_BA437CFC1E2B-16.jpeg IMG_BA437CFC1E2B-28.jpeg IMG_BA437CFC1E2B-18.jpeg IMG_BA437CFC1E2B-23.jpeg tempImageI27xgJ.png tempImageJIZ5rA.png
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #25
Kan weer jaren mee en er blijft zo te zien weinig water op het dak staan.
Die onderuitloop in de OSB verdiept aanbrengen, een dakdekker zal vreemd kijken.
Als er nog een dak loost op dit dakje loost zou ik geen bolrooster toepassen. Dat ding zorgt ervoor dat er vuil rond de spinnenkop wordt verzameld.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu