Schuifdeur voor oude kastdeur

PdeBruine

  • #1
Hallo allemaal,

Wij zijn bezig met de verbouwing van ons huis. En nu hebben wij op onze slaapkamer een inbouwkast zitten onder de trap. Die kast willen wij behouden, maar de deur die daar nu inzit willen we weghalen. Zo ziet het er op dit moment uit:



Mijn idee was dus om een soort van voorzet schuifdeur te maken die op de muur bevestigd wordt en dan zo de ingang van de kast af te dekken. Is dit haalbaar?

Zouden hier ook standaard dingen voor te krijgen zijn of zou ik dit zelf moeten maken. Ik wil het geheel niet te dik laten worden. Zeg maximaal 6-8 cm.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er bestaan schuifrail-systemen van diverse merken, eigenlijk bedoeld om slaapkamerkasten op volle hoogte te maken, waarmee je dit kunt realiseren.

Zowel met een systeem om het aan de muur te bevestigen, als om het onder een balkje te doen.

Varierend van eenvoudig, om (geplastificeerd spaanplaat aan te hangen) tot heel lux met paneeldeur, die voor je op bestelling op maat gemaakt wordt.

Niet alle bouwmarkten voeren hetzelfde assortiment, is mijn ervaring (pas geleden nog zo'n systeem bij mijn zoon gehangen, als kastdeuren voor de wasmachine/droger in de keuken), dus kijk even goed rond wat er zoal is, voor je besluit wat je gaat gebruiken.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #3
Er zijn diverse merken om schuifdeur-systemen te monteren.

Bijvoorbeeld deze of anders deze.

Verkrijgbaar bij de hout of bouwmaterialenhandel.

willem
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu