Softclose voor tussendeuren schuifdeurkast

Jorrit

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een schuifwand voor de garderobekast gemaakt met vier paneeldeuren. bij de twee buitenste deuren heb ik een softclose sluiting geplaatst zodat ze mooi sluiten en op hun plek blijven.

Nu zoek ik voor de middelste twee deuren ook zoiets alleen die moeten zowel naar links als naar rechts kunnen schuiven. Weet iemand of hiervoor ook iets bestaat? Ik heb al gevraagd in de bouwmarkt waar ik het systeem voor de twee buitenste deuren heb gekocht maar daar konden ze mij niet helpen.

Bij voorbaat dank,

Groeten Jorrit
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Of er iets voor te koop is weet ik niet. Maar het is wellicht een optie in de rail een kleine deuk te maken waar het wieltje in blijft hangen op de goede plek.

Beetje zoals de ribbels voor een stoplicht :)
 

Jorrit

  • #3
Ik zat zelf aan een iets minder destructieve oplossing te denken... Als de andere deuren er voorbij lopen moeten ze niet blijven hangen.

Er moet volgens mij wel iets voor bestaan ik weet alleen niet waar...
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je kunt toch een softclose 2x op een deur monteren? Dus links en rechts een enkele softclose. Mijn schuifdeuren zijn op deze manier voorzien van een dubbele softclose zodat deze bij openen EN bij sluiten euhhh...'soft closen' zal maar zeggen :mrgreen:
 

Jorrit

  • #5
Dag Cyruse,

Bij het softclose systeem wat ik aan de zijkanten heb geplaatst kan de deur maar aan 1 kant uit de 'deurvanger'. Als ik deze bij een van de middelste deuren plaats kan de deur nog maar 1 kant op...
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik begrijp het. Jij hebt voor de zijdeuren een softclose die in de kast zit gemonteerd en deur 'vangt'.

Dat werkt inderdaad niet voor de middelste deuren. Daar moet je een remsysteem gebruiken wat bovenop de deur wordt gemonteerd (hopelijk heb je genoeg speling hoewel ze vrij plat zijn). In de rails komt dan metalen plaatje met een stalen pin, waar het remsysteem van de deur in grijpt.

Ik sluit niet uit dat je wel wat moet 'fabrieken' om e.e.a. passend te maken, meestal zijn zulke systemen specifiek voor een merk gemaakt.

Ga eens naar een ijzerwarenwinkel of zoek een inbouwkastenboer op. Als je in NH woont weet ik wel wat adressen.
 

Erik W.

  • #7
Hallo Jorrit,

Bijgaand een afbeelding van een SoftClose welke op de bovenzijde van het deurblad gemonteerd wordt. Deze zijn er vanaf een deurbreedte van 860mm ook in dubbelzijdig werkende uitvoering.



Zoals Cyruse al aanhaalde is dit zo'n merk gerelateerde oplossing.
Anderzijds kun je ook en heel eind knutselen met de softclose onderdelen van keukenlades.

Groeten,
Erik
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu