Schotten in convectorput

Trabby66

  • #1
In onze convector putten zitten op dit moment geen schotten. Voor een goede werking zou dit wel moeten, voor zover ik weet. Kan mij iemand vertellen hoe/waar ik de schotten moet plaatsen? De putten zijn 40 cm breed en de convector is 10 cm breed.
 

Fiesiekus

  • #2
Kijkt u eens!


Schot tegen de convector aan.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Voorbeeld is correct, mits de convector op deze manier geplaatst is in de put.
Indien de convector in het midden geplaatst is, dan zijn er twee schotten noodzakelijk.
Plaats ook in de breedte een aantal kleine schotjes om de werking te verbeteren.
 

Trabby66

  • #4
Bedankt voor uw info. De convector is inderdaad in het midden van de put geplaatst. Als ik het goed begrijp moet ik dus aan beide kanten, tégen de convector, een schot plaatsen gelijk aan de lengte van de convector. Ik neem aan dat ik hiervoor multiplex kan toepassen?
Maar, wat bedoeld u met "schotjes in de breedte"? Betekent dat dat ik dwarsschotten moet aanbrengen tussen de beide lange schotten?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Bennieh schreef:
Als ik het goed begrijp moet ik dus aan beide kanten, tégen de convector, een schot plaatsen gelijk aan de lengte van de convector.
Schotten net zo lang als de convectorput.

Ik denk dat Ronny met het aanbrengen van kleine tussenschotjes bedoelt tussen de schotten en de muur.
 

Fiesiekus

  • #6
Het gaat om tussen(of dwars-)schotten in het warme deel. Die schotten geven een verdeling van de opstijgende warmestroom. Daardoor zou de turbulentie dalen, minder stromingsweerstand optreden en het convectorvermogen stijgen. Dat is theorie. In de praktijk zou ik ze gewoon achterwege laten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Wij plaatsen ze vroeger om doorbuigen van de platen te voorkomen, wanneer de platen krom trekken kan dat maar 1 kant uit en dat is naar de wanden van de convectorput en wordt het rendement minder.
 

Fiesiekus

  • #8
Dat is wel de goede toepassing in de koude-lucht toevoer-kant. Ik heb zo'n put zelf geinstalleerd, het tussenschot (spaanplaat) gefixeerd tegen de convecor met een paar op maat afgekorte vuren plankjes; geklemd tussen de putwand en het schot. Dat schot zat dan klem tegen de convector.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu