Schoorsteen/dak/loodlappen lek drupt water naar binnen

Noltha

  • #1
Hallo raadgevers en specialisten,

Ik heb een vervelend probleem. Als het keihard regent dan lekt er water naar binnen naast de schoorsteen bij de schuine balk.

Ik heb er voor de duidelijkheid een foto van gemaakt.
Op de foto heb ik met rode pijlen aangewezen waar het dan lekt.

Er komt van de schoorsteen (bijv als het stormt) ook veel afbrokkelend cement langs de randen naar beneden. Het lijkt wel iets groffer dan zand. Gisteren heb ik trouwens nog een loodslab gerepareerd omdat daar een scheur inzat, maar helaas lekte het vandaag weer en de scheur was dus niet de oorzaak.

Bij visuele controle heb ik alleen kunnen vaststellen dat er 1 scheurtje in de loodslab zat (maar die is gedicht) Verder zitten er op de gaatjes bovenin de schoorsteen geen dakjes. Het regent er dus zo naar binnen lijkt wel.Jullie tips etc hartelijk welkom. Ik maak me toch een beetje zorgen namelijk. Het is mijn 1e eigen woning, snappie?


 

Edwin 41

  • #2
Vakman erbij halen ook met deze foto,s kan iemand zo niks.alleen maar rik raaien.
 

Noltha

  • #3
Hierbij nogmaals de eerste foto. Hier staat ook de info bij.

 

Edwin 41

  • #4
Zal waarschijnlijk het lood in de schoorsteen wel zijn?maar goed dan moet je toch ook foto,s van de schoorsteen incl lood buitenzijde zien
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Een loodgieter er bij halen, het is vrijwel onmogelijk aan de hand van foto's een schoorsteenlekkage op te sporen, dat kan het beste met een visuele inspectie van de schoorsteen.
 

Noltha

  • #6
Een kennis van me is loodgieter. Ik zal hem eens vragen om te kijken.

Wat ik wel gemerkt heb is dat de hemelwater afvoer van de dakkapel gericht staat naar (de loodslap van) de schoorsteen. Als het goed regent stroomt het natuurlijk als een gek tegen die schoorsteen aan.....dat zal denk ik aan de lekkage bijdragen. Een collega van me zei al dat ik die pijp beter een stukje kan verlengen en over de dakpannen moet leggen.


Verder zal ik aan de binnenkant eens proberen te ontdekken waar het water precies naar beneden loopt.


I'll stay in touch.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu