Lekkage rookgasafvoer in prefab schoorsteen op dak

Tim0010

  • #1
Goedenavond beste forumleden,

Sinds een week is er een zichtbare waterschade ontstaan in mijn woning op zolder. Vanaf de ketel loopt het rookgaskanaal en ontluchting naar het dak. Deze buizen zitten achter een koof. Tussen de koof en muur op zolder is een grote vochtplek ontstaan die bij regenachtig weer natter is dan bij droog weer.
Ik heb iemand langs laten komen om op het dak te schoorsteen te inspecteren. Hij geeft aan dat er in de schoorsteen drie horizontale platen zitten en dat er op de onderste plaat water ligt. Het zou dus kunnen inregenen en via een kiertje langs de rookgasafvoer of andere buis het dak in kunnen lopen.
Een andere optie is dat de rookgasafvoer lek is maar deze kans acht ik klein. Huis is gebouwd in 2007.

Mijn vragen zijn:
1. Is dat inregenen in de schoorsteen en als gevolg hiervan lekkage via de afvoer in het dak een bekend (veelvoorkomend) probleem?
2. Zijn er eventuele andere oorzaken mogelijk? Zo ja, welke?
3. Wat zijn de werkzaamheden en geschatte kosten van het opnieuw afdichten van de buizen in de schoorsteen? De dakspecialist gaf aan een volle dag werk en ergens tussen de €600-€1000 euro. Dit lijkt me erg veel. Heb al op internet gezocht maar kan niet echt informatie vinden over een dergelijke reparatie dus misschien is het een heel

Hieronder de schoorsteen met de drie horizontale platen zichtbaar (top, midden en onder). Op de onderste zou dus water liggen.
Alvast bedankt voor de reacties!


5EDAD8E5-9F3F-4820-9E81-B78A08E1BA8B.jpeg

5EDAD8E5-9F3F-4820-9E81-B78A08E1BA8B.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hier vormt zich water tegen de onderkant van deze plaat. Daar ligt geen water bovenop anders zouden de leksporen zo moeten lopen.
Uiteraard ligt er dan lager in de schoorsteen water.

Prefab schoorsteen 2.jpg
 

Tim0010

  • #3
Bedankt voor je reactie! Dat is wel een interessant punt. Dus mogelijk toch condens van een lekkende rookgasafvoer?
Of bijvoorbeeld door lekkage bij de zonnepanelen van de buurman die ook vrij hoog op het dak zitten?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu