Schoor verwijderen

Rendier

  • #1
Beste forum leden,

Momenteel ben ik bezig met een verbouwing en ik zou graag een schoor willen verwijderen. (zie tekening/schets)
Het is op het moment slechts nog maar een idee maar ik hoopte jullie opvattingen te mogen vragen. Het betreft een oud pand (1900)

Mijn vraag is: Wat ik in de tekening heb aangegeven, kan dit kan of zeggen jullie per direct “hou maar op”… of hebben jullie andere suggesties? De ruimte waar de schoor nu staat wil ik graag in gebruik gaan nemen en de deze schoor/poot staat flink in de weg.

Een buurman aan de andere kant van het pand (zelfde dak maar ver weg) heeft het al uitgevoerd (zie foto) maar ik weet niet zeker of hier een constructeur bij aanwezig is geweest.

Ik heb in de tekening hopelijk duidelijk aangegeven wat het idee is. Mochten jullie meer info willen hebben geef dan een seintje dan voeg ik het toe.

Alvast bedankt.

afbeeldingen:
dak = tekening
done = buurman oplossing
to do = huidige situatie bij mij.

dak.jpg done.jpg to do.jpg
 
Laatst bewerkt:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Schakel een constructeur in om dit door te laten rekenen.
 

Rendier

  • #3
Beste Rola,

Bedankt voor je reactie.Dat is ook zeker het plan! Echter, dat gaat pas ruim na het nieuwe jaar worden en ik ben op zoek naar een beleving van/indicatie of het een mogelijkheid zou zijn. Als het vermoeden hier is dat het kan dan plan ik in die richting... denkt men dat het niet kan dan plan ik de die kant op. Zodoende.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
De buurman is de ervaringsdeskundige. Ik zou daarmee contact opnemen voor het punt van beleving en welke constructeur erbij betrokken is geweest. Wij moeten hier alles van platte foto's interpreteren en dat is vaak lastig.
 

Rendier

  • #5
Dat hoopte ik ook Helaas is het door de vorige eigenaar gedaan en contact is lastig.
 

Franc1234

  • #6
Het is geen schoor, maar kreupele stijl. Deze neemt een deel van de krachten over van je dak om spatkracht op je muur/gevel op te vangen.

zoals gezegd; constructief laten doorrekenen.
 

Rendier

  • #7
Beste François,

Bedankt voor de informatie. Langzaam maar zeker begin ik na enkele uren wat van de terminologie te volgen.

Mijn dak constructie is een "Verstijfd Hollands spant" voor zover ik het kan vinden.

Nogmaals, ik ga dit zeker uit laten rekenen en ga niet zomaar hakken in een dragende constructie! Wat ik zoek is iemand met ervaring in vergelijkbare ingrepen die een beleving heeft qua of dit überhaupt haalbaar is.

5 januari heb ik een afspraak met een constructeur maar tot die tijd ben ik heel benieuwd wat uw of "jullie" inschatting is. (Was mijn ouwe buurman gek of niet zeg maar)

Groet
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu