Schimmel op muren?

Deltadelta3

  • #1
Dag iedereen,

Onlangs kwam ik er achter dat er achter mijn rozetten van de douche geen kit zat waardoor de muur als een spons in 5 jaar tijd een flinke slok water heeft gedronken. Deze lekkage heeft geleid tot een aantal natte plekken op de muren in de aangrenzende kamer. Ik heb deze laatst ontdaan van het behang en heb de schimmel verwijderd. Nu de muren een tijdje staan te drogen blijkt er toch weer schimmel te ontstaan. Echter ik twijfel of dit echte schimmel is, ik heb namelijk ook elders gelezen dat het ook voorkomt dat het kalkaanslag is. Om het duidelijk te maken heb ik een aantal foto's gemaakt.

Kortom dus de vraag: is dit echt schimmel? En hoe kom ik hier van af?





Sinds ik het probleem weet staan de ramen bijna 24/7 open dus ik probeer het zo goed mogelijk te drogen.
 

Fiesiekus

  • #2
Kan wel een tijd duren. Verwijder ook zo veel en o goed mogelijk behang- en (vooral) latexlagen. Die houden het drogen tegen. Verder een kwestie van flink borstelen.

Als het echt schimmel is (wat ik betwijfel) met chloor op een doek wegwrijven.
 

Pelikaanhoeve

  • #3
Het lijkt mij zoutkristallen, dit is de voorloper van schimmel. Zeer waarschijnlijk is er al onzichtbaar schimmel in de muur aanwezig.

Ik heb hiervoor een product uit Duitsland gebruikt dat door zouten en vocht aangeslagen muren saneert. Kijk eens op mijn website ********* voor meer info. Succes
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het prettige van dit Forum is dat reclame niet wordt gewaardeerd en verwijderd.
*wgb*
 

Pelikaanhoeve

  • #5
Hoezo reclame? ik geef mijn eigen ervaring weer. Ik heb voor een heel goed forum in België de teksten vertaald omdat hier veel vraag naar was.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Sorry iets te snel gereageerd. :oops:
*wgb*
 

BeeTeeWee

  • #7
Ik heb exact dezelfde problemen, maar dan veroorzaakt door optrekkend vocht uit de vloer. Hier krijg je (zonder productreclame!) een aardig beeld van wat er precies aan de hand is:

url helaas niet meer werkend
 

Pelikaanhoeve

  • #8
Tja, de schrijver van bovengenoemd artikel is een architect en hoogleraar in monumentenzorg. En ...... die gebruikt hetzelfde Duitse product als ik. Maar ja niemand op dit forum mag klaarblijkelijk weten welk dit product is.

Onder deze link (helaas niet meer live) staat een restauratieverslag van deze man. Je zult wel het hele artikel moeten lezen om te weten welk product het is.

Tip: het staat in de laatste alinea. (Mag het zo wel?)

Overigens ben ik uitgever van boeken en heb geen commercieel belang bij dit product, ben alleen dankbaar gebruiker.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
U hoeft niet cynisch te reageren, het staat iedereen vrij een PB te sturen met de naam van welk produkt dan ook.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu