Schimmel op de muren

Appie1972

  • #1
Hallo,

Wij hebben ongeveer 2 jaar geleden een andere woning gekocht, maar al vanaf het begin hebben wij last van schimmel op het behang van de muren in de keuken. Dit kunnen wij dikwijls verwijderen met een nat doekje, maar de plekken komen daarna steeds weer terug. Wie weet hoe wij dit kunnen oplossen, de keuken is door de vorige eigenaar aangebouwd en onder de vloer is ook isolatie aangebracht.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Schimmel is vaak het gevolg van een te hoge luchtvochtigheid. Wordt er wel voldoende geventileerd in je keuken?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Temperatuur in je keuken omhoog.
Zit er ook een afzuigkap in.
Wat weet je van de muren en het dak.
*wgb*
 

Appie1972

  • #4
Sxnder schreef:
Schimmel is vaak het gevolg van een te hoge luchtvochtigheid. Wordt er wel voldoende geventileerd in je keuken?
De ventilatiegaten waren inderdaad dicht gemaakt door de vorige bewoners, maar die heb ik bijna een jaar geleden geopend. Maar nog steeds krijgen wij de schimmel op de muren, niet alleen in de hoeken maar ook gewoon op een rechtstuk waar bijvoorbeeld een dichte kast voor staat.
 

Appie1972

  • #5
De temparatuur in de keukn staat altijd hoog en een afzuigkap is ook aanwezig, van de muren en het dak weet ik niet zoveel af. Maar volgens mij is het gewoon dubbel steens gebouwd zonder isolatie er tussen, over het dak heb ik ook mijn twijfels, aangzien er in het plafon ook kringen zitten die ik niet echt krijg weggewerkt. Volgens mij is de aanbouw door een stel amateurs gedaan of door de eigenaar zelf destijds.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dan zou je even moeten meten hoe warm of koud het is in je keuken.
Als deze aanbouw nauwelijks is geïsoleerd dan is de kans op condens groot.
Als de verwarming vol open staat maar de radiator heeft te weinig vermogen voor je keuken dan blijft het daar toch te koud.
Onderzoeken of je erachter kan komen wat en waar is geïsoleerd.
*wgb*
 

Appie1972

  • #7
De radiator heeft genoeg vermogen, want de keuken is de warmste plek in het huis. Het andere zal ik moeten uitzoeken, maar bedankt voor het meedenken en de tips.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Het prettige van dit Forum is het antwoord niet quoten als dit erboven staat. :wink:
*wgb*
 

Duva

  • #9
"over het dak heb ik ook mijn twijfels, aangzien er in het plafond ook kringen zitten die ik niet echt krijg weggewerkt."

Bij ons is onlangs een stuk plafond (gips met riet) naar beneden gekomen op het verlaagde schrootjesplafond. (w at een knal midden in de nacht zeg) Bij inspectie bleek dat dit al een jarenlange lekkage moet zijn geweest, maar dat het water werd opgevangen door het gipsenplafond. Onze muren sloegen daar ook altijd zwart door. Je kon het weghalen, maar het kwam ook weer terug.
De lek op het dak heeft een noodreparatie ondergaan en wacht op beter weer om vernieuwd te worden.

Ik raad je dus aan om eens op dat dak te gaan kijken hoe het water daar wegloopt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu