Schimmel onder de douchebak

Akrol

  • #1
Een half jaar geleden hebben wij een nieuwe douchehoek laten plaatsen. Meteen na plaatsing was er storing met de CV (warm water vraag terwijl de kranen dicht zaten) en moest de kit achter de rozetten verwijderd worden om te controleren of daar nog water lekte. Dat was niet het geval. De kraan is terug geplaatst zonder opnieuw de gaten af te kitten en nu is er in een half jaar het nodige water naar binnen gelekt. Resultaat: lekkage door het plafond. Onder de douchebak is het helemaal zwart van de schimmel.

De oorzaak van de lekkage is dus vrij eenvoudig te verhelpen. Maar nu is er verschil van mening over het vervolg: de douchebak is afgetimmerd met een schutbord van multiplex. Al het hout onder de douchebak is dus behoorlijk vochtig geweest en is zwart van de schimmel. Ook is het wat uitgezet vanwege het vocht, maar het is nog wel hard.

Is het voldoende om de boel goed te laten drogen en dan het luikje weer dicht te maken? Of is het toch beter het schutbord met de tegels even te verwijderen zodat je alles goed schoon kunt maken en dan opnieuw te betegelen? Ook zijn de voegen tussen verschillende tegels her en der gebarsten en klinken een paar tegels hol. Wat is wijs om te doen!? Graag jullie deskundig advies!
 

Xr8

  • #2
Gebarste voegen kunnen ook lekkage geven. Holle tegels zitten vermoedelijk los. Zit er door het vocht geen werking in de wand waar deze op bevestigd zijn?

Als je het door een bedrijf hebt laten doen zou ik deze erbij roepen en het geheel laten oplossen.

Succes.
 

Akrol

  • #3
Dank voor je vlotte reactie. De hol klinkende tegels zitten op een stenen tussenmuur, dus die werking zal wel meevallen. Het geheel is door een bedrijf geplaatst ja. Echter, bij de CV storing is mij toen verzocht om de kit achter de rozetten te verwijderen en zo te checken of de leiding erachter geen lekkage gaf. Toen de CV storing was opgelost is er niemand weer geweest, en ik heb daar zelf ook niet aan gedacht, om de kit weer aan te brengen. Na een half jaar dus met slecht resultaat.
Kernvraag voor mij blijft nu wel: kan die schimmel zo blijven zitten en is dat voldoende om wat te laten drogen!?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu