Schimmel balken?

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #21
En nog even die druppels. Geen comentaar. Volgens mij kunnen er geen druppels ontstaan tussen de folie en de muur. Jij kan zien wat er werkelijk aan de hand is.
Wat doen de bestaande ventilatie doorvoeren. Als deze in de kruipruimte uitkomen heb je toch een trek van voren naar achter. Of is het ventilatie voor de spouw?
 
  • Like
Waarderingen: Wessel574

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #22
Horizontaal onder de uitbouw boren is te doen, zelfs met de hand.
Om hoeveel meter gaat het?
 
  • Like
Waarderingen: Wessel574

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #23
3d boren
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #24
Als de balken droog zijn, lijkt me dat er geen reden is tot zorg. Borstel ze eens goed schoon (goed mondmasker op!) en monitoor of de schimmel wegblijft.
 
  • Like
Waarderingen: Wessel574

Wessel574

  • #25
Gisteren heb ik samen met de bouwkundige keurder nogmaals gekeken, de druppels zijn condens van de grond, het condenseert en dan drupt het weer in de grond. dat de grond nattig blijft heeft dan zijn weerslag op de kelderwand.

Na diverse schimmel experts te hebben gesproken begon ik steeds lekkerder te slapen, het is een oppervlakte aanslag die niet echt kwaad kan, tijdens de schouw bleken de balken droog en was alles hard, geen enkel zacht plekje gevonden. Dus ik ga zoals @IJkenhout voorstelt met een bouwstofzuiger (heb best een hoge kruipruimte gelukkig) de pluisjes wegzuigen, even voor de zekerheid wat antischimmel (embalit) erop smeren en dan monitoren.

Wat betreft de Afvoer, door het koude water, condenseert de warme lucht op de afvoerpijp. Ik dacht met langwerpige bloembakken met kattegrind dit op te vangen! (zeker in de zomer komt dit voor)

We zijn nu in contact met T#nzon en de installateur, om iemand langs te sturen die de situatie even bekijkt, wellicht is het zijl niet strak getrokken of een andere fout tijdens de aanleg. Ik heb garantie als het goed is dus ik laat zeker even weten wat de uitkomst is.

Ventilatie: Ik heb zelf meerdere gestuurde boringen van >50m laten uitvoeren in de infra, het is allemaal technisch mogelijk maar dat word echt te gek, met de hand zou kunnen, het probleem is alleen dat het een meter of 7 boren word en dan nog moet je met een sonde de locatie bepalen van het gat, en dan aan de andere kant door de fundering gaan boren... 3D boren? geintje toch?
 

Wessel574

  • #26
@IJkenhout en @Wgb we hebben T@nzon langs laten komen, diegene die het destijds geïnstalleerd heeft. DE druppels ontstaan door condensatie van de bodem, het niveau bij de kelder ligt waarschijnlijk lager en hierdoor ontstaat een koudebrug, door het zeil blijft het condens in de bodem en houden we de kruipruimte droog. Het was goed aangelegd volgens de installateur, en deze kelders hadden nu eenmaal altijd last van een beetje vochtdoorslag. Wel het merk nog gevraagd over hoe verder... want met Chips heb je dit geloof ik niet.

Ik ben nog aan het kijken hoe ik het e.a. kan verbeteren. de keldermuur kan ik ook behandelen met een kelder epoxy: aquaplan-kelder-epoxy
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #27
Het is volgens hunzelf goed aangelegd, maar ze creëren wel een probleem dat er nog niet was..

Google eens op: kelder injecteren
Dat is ook goed zelfs te doen, helemaal als het probleem niet zo heel groot is: Veel gaatjes boren en spul erin.

ps. over boren: 7 meter in wel wat veel. Dacht aan een meter of 3 a 4. Met bronnen slaan komen ze trouwens veel dieper, maar dat zou dan wel van binnen uit moeten, dat maakt het lastig. Of eerst een dunne metalen buis van binnen naar buiten en dan een pvc buis van buiten naar binnen.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu