Scheuren in plafond door houten latjes

Delacour

  • #1
Hallo,

Wij hebben ons plafond laten stuccen en het is inmiddels aan het drogen, echter verschijnen er her en der wat scheuren in het stucwerk. Als ik kijk naar de scheuren is dit precies op de plekken waar houten latjes zitten, zie ook foto's. Zoals ik heb kunnen achterhalen is er rechtsreeks over het hout gestuct en zit er geen gaas overheen geplakt.

Wat kan ik hier het beste aan doen?
New Bitmap Image.jpg

10.jpg

New Bitmap Image (2).jpg
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Iedere geschoolde stukadoor weet dat dit niet goed komt. Hout raakt verzadigd door vocht vanuit gips specie en na droging krimpt het hout met scheuren als gevolg. Gaas heeft geen toegevoegde waarde. Je moet simpelweg niet direct over hout stukadoren. Je zult hier met de uitgevoerde partij uit moeten komen.
 

Delacour

  • #3
Dank voor je antwoord. Kun je aangeven welke opties er zijn om te repareren?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Scheuren uitkrabben en vullen met krimparm en flexible filler. Alleen is dit een noodoplossing. In de basis had het hout bedekt moeten worden doormiddel van gipsplaat of worden verwijderd indien mogelijk. Of als dure optie had er een laag R4 van fabrikant beginnend met een A in combinatie met wapeningsweefsel over het hout gemoeten. Dit laten drogen/voorstrijken/en eindafwerklaag met gips naar keuze.
 
  • Informatief
Waarderingen: Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu