Scheur in plafond repareren?

eezacque

  • #1
Er loopt hier een scheur in het plafond, waar de aanbouw aan het huis zit, over de volle breedte. De scheur loopt door in de muur, om daar af te buigen in horizontale richting. Morgen zal ik kijken of de scheur in de buitenmuur aan de kant van de buren doorloopt, om uit te sluiten of er geen sprake is van een verzakking. Ik vermoed dat de scheur op de plek zit waar delen van het betonnen plafond elkaar raken. Als het hier een oppervlakkige scheur in het stucwerk betreft, kan ik dit dan uitkrabben en repareren met een elastische muurvuller uit een of ander oranje tubetje, of is er meer voor nodig?

scheur.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Op de foto valt het niet te zien. Kan je een overzichtsfoto plaatsen met aangegeven waar de scheuren zitten?

Een aanbouw zet zich altijd anders dan het huis. Een scheur op de aansluiting is normaal. Deze dichtzetten heeft dus geen zin, want het komt weer terug. Vullen met een (non crack) acrylaatkit is beter.
 

eezacque

  • #3
Hierbij een foto van de aanbouw, de scheur loopt ongeveer onder de loodslab. Ik dacht aan Scheuren en Nadenvuller van het A merk, dat beweert elastisch te zijn. Denk je dat een acrylaatkit beter is?

20230311_141817.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Dit is dus een normale plek voor een scheur. Het is zelfs verstandig bij de bouw van een aanbouw hier een dilatatie te plaatsen.

Een nadenvuller is nooit zo elastisch als kit. De kit gaat dit waarschijnlijk al niet (langdurig) kunnen oplossen. Beter is een afdeklat erover, die je aan één kant van de scheur vast zet. Of kitten en als de scheur terugkomt weer kitten.

Als de aanbouw op staal gefundeerd is, en de woning op palen (of andersom), kies dan zeker voor een afdeklat. Want dan gaat de scheur gegarandeerd terugkomen. Staan beide op palen, heb je de kleinste kans dat de scheur terugkomt.
 
  • Like
Waarderingen: eezacque

eezacque

  • #5
Ik ga een poging wagen, en zie wel waar het schip strandt.
Bedankt voor de hulp!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu