Scheuren in mijn stuc

Ronlux

  • #1
Beste,

Vorig jaar heb ik op een bestaande muur oude stuclaag verwijderd met een plamuurmes. Gedeelte van stuc was gaan brokkelen, Ik wilde niet alleen dat gedeelte herstellen maar direct de hele muur doen. Ik moest toch ook nog twee stopcintacten invrezen. Vervolgens heb ik met muurglad van alabastine opnieuw een laagje stuc opgebracht. echter nu na een jaar zie ik op 1 gedeelte van de muur allemaal scheuren komen. Ik snap er niets van

Enig idee hoe dit kan en welke manieren zijn er om dit te herstellen ? De muur is onderdeel van mijn keuken en wat is gaan scheuren zit precies boven een aanrechtblad. Koken etc gebeurt aan de andere kant van de keuken, dus vocht kan het niet zijn. Dit gedeelte wordt alleen gebruikt om gerechten te snijden etc.

Ik heb twee fotos hoe het er op dit moment uitziet

Alvast bedankt

Ronald

20230608_131931_ron3.jpg 20230610_203104_ron2.jpg
 

Nth

  • #2
Eerste waar ik aan denk is een probleem met de hechting.
Is de muur toen der tijd goed vetvrij gemaakt? en was de muur goed droog voordat de laag werd aangebracht? En eerlijk gezegd vertrouw ik "muurglad" niet zo.

Als het zo snel al aan het loslaten is op zo'n groot gebied.... ik ben dan toch bang dat het er weer af moet als je het goed wilt aanpakken. En dan deze keer fix/finish of een goede stucpasta gebruiken.
 

Ronlux

  • #3
Bedankt voor je reactie. daar ben ik ook bang voor. Bijzonder wel dat de oude stuclaag wel is blijven zitten. ik wacht wel totdat het te erg wordt en dan maar jouw advies opvolgen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu