Ik heb een scheur in mijn muur, wat nu?!

Trudy1

  • #1
Er zit een scheur in mijn muur van ongeveer 20 centimeter lang. Het gedeelte van het stucwerk / pleisterwerk (ik weet niet zo goed hoe dat heet) dat tegen de deurpost aanzit, laat los.

Moet ik het eraf halen en opvullen met iets?
Of heeft iemand een beter idee?
Ik weet niet zo goed op welke woorden ik moet zoeken op het forum.

Alvast bedankt!



 

Geus

  • #2
Heb je een idee van de oorzaak van de scheur? Zo te zien een oud huis, klopt dat? Is er de laatste jaren iets veranderd in de constructie van het huis, de nabije omgeving, de ondergrond? Zijn er meer scheuren ontstaan in huis?

Met andere woorden: is de scheur mogelijk een symptoom van een groter (nog onzichtbaar) probleem? Of is de deur gewoon iets te vaak hard dichtgeklapt? In het laatste geval losse delen zo veel mogelijk verwijderen en opvullen. De heren muurdeskundigen hier kunnen vast vertellen waarmee het beste. In het eerste geval: laat een deskundige ernaar kijken.
 

Pirke

  • #3
Het stuk eruit halen kan. Ik weet niet wat voor stucwerk het is, maar als het iets met structuur is krijg je dat nooit meer fatsoenlijk gecorrigeerd.
Houdt daar rekening mee.
Dus misschien beter alleen de scheur opvullen.
Is uw keus.

Ik denk dat de plek waar het gescheurd is, precies de plek is waar je kozijn is vastgezet in de muur.
Zo te zien is het kozijn niet origineel, maar is er later in gezet. (Past niet bij de tijd van de viervlaks paneeldeuren) Ik denk dat het vorige kozijn er te lomp is uitgehaald en is het loskomende stuk een groot stuk vulspecie wat te snel is gedroogd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu