Scheuren bij scharnieren buitendeur

Flekew

 • #1
Beste mensen,

bij de 3 scharnieren van mijn schuurdeur zijn allerlei scheurtjes ontstaan. Ik vermoed dat dit is ontstaan doordat er achter de scharnieren nooit gegrond is. verder heeft de vorige bewoner er een behoorlijke gatenkaas van gemaakt, zie onderstaande foto's.
Ik heb de scheurtjes zo goed mogelijk weg proberen te schuren en in de grondverf gezet, nu vroeg ik mij af of dit een duurzame oplossing is?
ik twijfel namelijk of er 2 componenten houtrotvuller gebruikt moet worden. Zie de foto's voor meer info

Dank weer!

Foto scharnier 1.jpg Foto scharnier 2.jpg Foto scharnier 3.jpg Foto scharnier 4.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Wat wil je dan met die houtrot vuller doen?
  De scheuren vallen echt wel mee.
  En de vorige bewoner heeft gewoon nieuwe gaten in de scharnieren gemaakt, omdat de oude schroeven afgebroken waren, en in die gaten zodoende geen nieuwe schroeven gedraaid konden worden.
   

  Flekew

  • #3
  dank peter!

  bij de andere 2 scharnieren zijn de onderstaande scheurtjes, zou je dit helemaal kaal schuren en opnieuw gronden& lakken of gewoon laten?

  Foto scharnier 5.jpg Foto scharnier 6.jpg
   

  BertPleizier

  • #4
  De inkrozingen voor de scharnieren zijn erg strak gemaakt (zoals het hoort). De vorige bewoner heeft de scharnieren vervangen en als je de oude er te lomp uit trekt, dan komen er langs de boven- en onderkant kleine splintertjes mee.

  Je kan ze inderdaad opvullen, maar dat is alleen voor het gezicht. Jouw oplossing is prima: scharnieren er 1 voor 1 uit en even goed in de grondverf zetten (dus ook achter het scharnier zoals dat hoort). Maak het rondom de scharnieren even schoon met een goede verfreiniger, licht opschuren en ontstoffen voor het gronden.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Ik zou alles gewoon netjes opschuren en aflakken, ik heb nog nooit gezien dat een deur uit zn scharnieren is gevallen door dit soort zaken. Mijn schuurdeur ziet er niet veel beter uit:cool:
  Op de foto lijken de koppen van de schroeven net een maatje te groot, of lijkt dat maar zo.
   

  Sander 1972

  • #6
  De schroeven die je er uit hebt gehaald weg gooien en nieuwe gebruiken
   
  • Like
  Waarderingen: BertPleizier

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu