Scheur na stucen over houten deurkozijn (met gaasband)

RBV

  • #1
Ik heb net een huis gekocht en laat het huis stucen en de badkamer verbouwen. Voor het stucwerk heb ik een stucadoor, en voor de badkamer een aannemer.

In de badkamer zat een deur (in een draagmuur) die bij een slaapkamer uitkwam. Deze deur heb ik door de aannemer laten verwijderen zodat de badkamermuur (en van de slaapkamer) weer één geheel zou worden.

Daarbij is echter het houtenkozijn niet verwijderd en zijn in het gat gipsblokken gezet. (Waarom het kozijn niet is verwijderd weet ik niet...)

De stucadoor heeft bij aanvang van de gehele klus in zijn algemeenheid wel gemeld dat hout niet gestuct kan worden, maar heeft geen aparte opmerking meer gemaakt dat dit kozijn problemen zou opleveren. (En ik heb geen idee wat wel/niet kan.) M.b.v. gaasband is het kozijn in ieder geval afgeplakt en hij is er vervolgens overheen gaan stucen. Met een scheur binnen 1 week tot gevolg. Deze scheur is toen direct netjes weggewerkt met scheuropvoegsel, maar er is een scheur ernaast bijgekomen. Ik vrees dat dit niet verholpen wordt met weer opvullen...

Wat is nu wijsheid? (En wat had ik van wie mogen verwachten, en wat mag ik van wie nu nog verwachten?)
- Moet het kozijn er alsnog geheel uit, met opvul van smalle gipsblokken? En moet ik dan de gehele muur opnieuw laten stucen, of alleen dat gedeelte?
- Of kan ik ook de stuclaag waar het kozijn rondom zit eraf halen, in die plek stukjes gipsplaat zetten (overlappend op de gipsblokken en originele stenen muur), waarna er dan vervolgens weer overheen gestuct wordt?

De badkamer is namelijk inmiddels af - waarbij een vrijstaand bad (dat nog los staat) en vrijstaande badkraan vlak bij die oude deur staan - en wilde tot schilderen overgaan.

Hierbij enkele foto's van tijdens het klussen, en zoals het er inmiddels uitziet.

Ik hoor graag hoe nu verder en wat ik kan doen om niet telkens tegen die scheur aan te moeten kijken! (Overigens zit die scheur uiteraard ook aan de slaapkamer kant, maar daar komt een kast tegenaan te staan, dus dat is fijn uit het zicht...)

Alvast bedankt voor hulpvolle reacties!


 

Robbie's

  • #2
Ik lees op een soortgelijke vraag op dit forum:

Kozijn had je moeten weghalen voor het dichtmetselen, nu ga je hout opsluiten tussen 2 muren en hout blijft werken dit gaat scheuren en blijft scheuren ook met gaas oid eroverheen

Rob
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Dit is natuurlijk kansloos. Maar de stucadoor hoort garantie op zijn werk te geven. Laat hem het dus oplossen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu