Scheidingswand van hout: hoe kozijn plaatsen?

Sjummie

  • #1
Beste mensen,

ik sta op het punt om een scheidingswandje te bouwen van 44x69 vuren balkjes. Daar komt ook een deurkozijn in.

voor mij is dit de eerste keer dat ik zoiets ga maken, de filmpjes op het web wekken de indruk dat ik dit zelf zou moeten kunnen, echter ik blijf met een vraag zitten waar ik het antwoord niet zo snel op vind.

Op alle filmpjes die ik vind wordt het kozijn ergens in het midden van de wand geplaatst. Hierdoor is het kozijn makkelijk aan een staander te schroeven, dus door de staander heen in het kozijn. Daarna de andere staander aan de andere kant van het kozijn schroeven en klaar is Kees.

Echter ik wil het kozijn aan de zijkant van de wand gaan plaatsen. Ik begin dan met een balkje tegen de muur aan te schroeven. Schroef ik dan daarna het kozijn direct tegen dit balkje aan? Waarbij ik de schroeven door het kozijn heen in het balkje schroef? Ik blijf dan met schroefgaten zitten in het kozijn, dat is evident, geen probleem, maar levert dat dezelfde stevigheid op? Of is daar een betere methode voor?

Eigenlijk als ik het zo opschrijf lijkt me bovenstaande de juiste manier, maar ik heb even bevestiging nodig ;-)

bedankt voor het lezen.

groet,
Sander
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je zit op de juiste weg. Zet de schroeven in het kozijn op de plek die afgedekt worden door de deur (in de sponning). Maar niet op de plek waar de scharnieren komen :idea:
 

Sjummie

  • #3
Dank je wel IJkenhout. Ga er mee aan de slag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu