Samsung srs2229css koelkast

Mx6

  • #1
Beste Klusideeërs,

Mijn probleem is het volgende.
Ik heb een tweedehands koelkast gekocht, een mooie grote Samsung dubbeldeurs, Type srs2229css.

Deze koelkast heeft het na inpluggen een dag goed gedaan, en daarna begonnen de lampjes van, eerste het vriesgedeeltje, en daarna het koelgedeelte te knipperen, betekenend dat hij niet genoeg kan koelen. De compressor sprong ook niet meer aan.

Na hem uit het stopcontact gehaald te hebben en 10 seconden later weer in geplugd te hebben, sprong de compressor aan en ging die weer koelen. echter een dag later deed hetzelfde probleem zich weer voor.


Nu heb ik op verschillende fora gelezen dat dit waarschijnlijk de clixon is. Kan dat kloppen? Zo nee, wat kan het anders zijn en is dit te repareren tegen een redelijke prijs? Zo ja, waar zit die clixon dan ongeveer in de koelkast?


Ik vind het niet erg om wat los te halen en te sleutelen met dit soort dingen, ben alleen betreffende koelkasten nogal onervaren.

Alvast heel erg bedankt voor hulp!
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Achterkant los maken zodat je de compressor kan voelen deze mag niet zo wam worden dat je hem niet meer kan vasthouden.
Is dit wel het geval dan zal de compressor thermisch afslaan.
Draait de ventilator bij de compressor?
 

Mx6

  • #3
Beste heer Oldeerbouw ;)

Ik kwam vandaag in het huis en toen deed de koelkast het ineens weer. De enige veranderde variabele is dat we de waterkraan van de ijsmaker en koudwatertoevoer van de koelkast hebben dichtgedraaid.

Hij draait nu de hele dag al goed, houdt zijn temperaturen vast, en de compressor springt netjes aan en uit wanneer het moet.

Heeft u hier een verklaring voor?

PS. Ik heb nog wel even gedaan wat u vroeg. De compressor wordt niet zo warm dat ik hem niet meer aan kan raken, en ik voelde de wind van de ventilator al voor ik het rooster los had gemaakt.

Heb gisteren ook een aantal maal goed hart tegen de koelkast aan gemept, en dat had geen directe gevolgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu