Samsung SDC3D809 wasdroger droogt niet meer - Pluizenfilter melding

Remko456

  • #1
Mijn Samsung SDC3D809 wasdroger droogt niet meer. Na ongeveer 20 minuten komt er een melding in het display dat het pluizenfilter verstopt zit.

Ik heb het pluizenfilter en de condensor goed gereinigd. Sensor onder het pluizenfilter is schoon. Temperatuur sensor aan de achterzijde en sensor op verwarmingselement heb ik schoongemaakt. Het verwarmingselement wordt warm. Water komt wel in de opvangbak.

Iemand een idee?

1679421511465.png
 

Remko456

  • #3
Bedankt @S.oldeerbout. Die post in dat forum had ik ook gelezen. Zoals ik al schreef: Temperatuur sensor aan de achterzijde en sensor op verwarmingselement heb ik schoongemaakt. Helaas nog niet de oplossing voor mij.
 

MvanV

  • #4
Bij andere merken wil het pompvergaarbakje wel eens te vol zitten met nat pluis. Soms zit dat achter/onder de condensor, soms moet je echt behuizihgen openen
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #5
Voor de zekerheid: Weet je zeker dat de condensor goed schoon is?
Kan je er doorheen kijken zonder troep te zien?
En dan niet alleen van voor naar achter, maar vooral ook vanaf de zijkant waar de koele lucht doorheen gaat. (ik heb er een tijdje terug een schoongemaakt van iemand die dacht netjes de condensor schoon te maken, maar de zijkant blijkbaar niet goed genoeg en die zat bijna volledig verstopt, was veel werk om weer schoon te krijgen)
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #6
Die ptc / ntc sensortjes gaan ook weleens stuk bij samsung. Na wisselen werkt het weer goed vaak. Meestal die bij element maar luchtkanaal ntc kan ook. Helaas kan het zijn dat ze wel goed doormeten maar bij bepaalde temperatuur pas doorslaan of vreemde waardes aangeven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu