Samenvoegen twee laminaatvloeren

Laminaat2

  • #1
Beste forum,

Onlangs hebben wij in ons huis twee kamers samengevoegd door een muurtje er uit te halen. In beide kamers lag hetzelfde laminaat.

Op de plek waar het muurtje stond iser nu natuurlijk een gat onstaan. Deze strook is ongeveer 3 mm breder dan de breedte van een strook laminaat.

In plaats van de hele vloer te herleggen, zouden we graag gewoon deze open strook opvullen met een strook laminaat en 3mm voeg die zo onstaat af willen werken. Hebben jullie tips hoe dat te doen?

De twee vloeren van de oorspronkelijke kamers zijn in verschillende richtingen gelegd (vloeren lopen wel parallel, maar de messing zit aan de verschillende kanten) en kunnen dus niet eenvoudig aan elkaar gelegd worden (zonder het geheel te spiegelen).

hartelijk bedankt.
 

Laminaatman

  • #2
Wanneer je er een stuk laminaat tussen hebt gelegd kun je deze afwerken met dilatatieprofielen in een bijpassende kleur of een filler twine (soort schuimslangetje) in de overgebleven voeg plaatsen en deze afwerken met een dun filmlaagje siliconenkit in houtkleur.
 

Pirke

  • #3
Als het donker hout is (hout?) krijg je ook goede resutaten met butyleenkit. Die is bruin. Afplakken, netjes volstrijken. Wel oppassen want het droogt langzaam en je wil het spul niet onder je sokken hebben hangen.

Als je het laminaat op een houten dek hebt liggen zou ik er wel ff een paar spijkertjes met brede kop in de groef slaan bovenop de veer, die de vloer omlaag drukt. Hij kan daar wel eens wat gaan opveren.

Er is een manier die ik nog nooit geprobeerd heb: zaagsel scoren bij een zagerij, mengen met houtlijm en dat ertussen smeren. Maar ik zeg al. Ik weet niet of dat hier een goede methode is. Er zijn ook standaard afwerkstript die je gebruikt voor tapijtranden vast te zetten. Hoewel ik die niet mooi vindt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu