Houten vloer grote naad tussen twee planken

mirandaoverkleeft

 • #1
Wat is de situatie;
Wij hebben in oktober de sleutel van onze nieuwe woning gekregen en deze heeft een massief eiken houten vloer. Deze vloer is gelijmd gelegd (dit weten we zeker want in de keuken hebben we een deel vloer verwijderd ivm nieuwe keuken) en ik schat dat deze er al een jaar of 15 ligt.

Tussen twee specifieke planken in ontstond er afgelopen winter een grote naad, ik denk dat deze zeker wel 1cm breed is geweest, je kon de ondervloer zien liggen. De oorzaak is heel simpel; precies op die plek loopt de verwarmingsbuis door het beton, je voelt dat het daar opvallend warm is als de verwarming aan staat, dus de vloer droogt op die plek gewoon snel uit door de warmte.

Inmiddels staat de verwarming alweer een aantal weken niet aan, en de naad slinkt bijna bij de dag, en is bijna gesloten. De vloer heeft voldoende ruimte langs de wanden om de werken, dit hebben we gezien toen we bij het klussen de plinten hebben vervangen.

Helaas loopt de naad precies door het midden van de woonkamer, waardoor het echt niet fraai is, maar de vloer is echt heel mooi, dus vervangen willen wij deze niet.

Wij zijn op zoek naar een manier wat we nu op dit moment kunnen toepassen in de naad, nu die bijna gesloten is, waardoor deze niet vanaf het moment dat de verwarming weer aan gaat in het najaar weer heel breed wordt.

Iemand ideeen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • ABCDE

  • #2
  Hoe kan een vloer al 15 jaar in een *nieuw* huis liggen?

  Naja; in de winter als de luchtvochtigheid binnen aan de lage kant is een luchtbevochtiger laten draaien.

  Als je ventilatie type D hebt kun je een centrale bevochtiger inbouwen.

  Ik heb een koudwaterverdamper en het is echt heerlijk. Geen irritatie aan de ogen, geen statische oplading van pantoffels op vloer en geen gescheurde lippen. Echte eiken vloer heb ik niet, maar die heeft netzogoed te leiden onder de droogte.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu