Twee lagen zandcement over elkaar heen ivm vloerverwarming

Maks

 • #1
Hi klussers,

Graag jullie tips voor onze vraag.

Wij hebben de oude vloer verwijderd tot en met de constructie vloer (broodjesvloer). De constructievloer is niet vlak: de afstand tussen de constructievloer en de gewenste eindhoogte varieert van 8 tot 12 cm. Wij willen de vloerverwarming ong 5cm diep in de vloer leggen, waardoor de constructievloer eerst dient te worden opgehoogd (dit in verband met gelijkmatige opwarming). Op sommige plekken zal maar 2cm moeten worden opgehoogd, op andere plekken tot wel 6cm. Wij willen dit met zandcement doen.

Optie 1: inderdaad een eerste laag zandcement storten om tot de gewenste hoogte te komen voor de vloerverwarming en daar vervolgens, na het plaatsen van verwarmingsbuizen op matten, nog een laag overheen storten (kan dat bijv kijkend naar de hechting, druk)?
Optie 2: alles in 1 keer storten en de vloerverwarming infrezen (is dat nadelig voor de gelijkmatige opwarming van de vloer bijvoorbeeld)?

Hieronder een voorbeeld van optie 1.

Alles tips en ideeën zijn welkom!

1643311324202.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Lange Herman

  • #2
  Optie 3, de matten ongeveer waterpas op hoogte stellen mbv klossen oid?

  Twee lagen zandcement gaat niet werken, ze zullen niet aan elkaar hechten.

  (Ik denk dat het hoogte verschil van 4 cm boven de slangen niet zoveel invloed heeft. Normaal gesproken staat een dergelijke vvw altijd aan en zal de vloer gewoon gelijkmatig warm zijn. Isoleer de vloer wel aan de onderzijde oid)
   

  Sander 1972

  • #3
  Beton storten. En hierop verder werken?
   

  Lange Herman

  • #4
  Optie 4. Vloer vlak maken en dan een droogbouwsysteem?
   
  • Like
  Waarderingen: Marcn.88

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu