RVS kanaal afzuiger verlengen (met bocht)

JLT

  • #1
Ik heb het geluk dat mijn afzuiger niet recht onder mijn afvoerkanaal hangt. Nu moet ik dus de afvoer verlengen met een bocht naar rechts.

Nu weet ik dat ik dat met de flexibele slang aankan. Maar bestaan er standaard maten voor de RVS kap die er omheen zit en bestaan hier ook bochten voor?? Zo niet hoe los ik dat dan op?

Ik heb nog afzuiger gekocht, dacht ga eerst even informeren.

Mvg
Jelte
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat kunt toch ook aan de leverancier vragen ?
 

JLT

  • #3
Dat zou kunnen maar ik weet nog niet welke afzuiger ik ga kopen en wil graag goed geïnformeerd zijn als ik de aankoop doe.

Daarom vroeg ik me af of zoiets überhaupt bestaat en of het dus mogelijk is?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
U zult toch eerst moeten weten wat u wilt kopen want de kokers boven de kappen zijn van diverse merken verschillend.
 

JLT

  • #5
Ik kreeg van iemand anders bij wie ik geïnformeerd had naar een kap de volgende mededeling. Komt dit bekend voor? Ik vraag me steeds meer af of het niet verstandiger is om een kap met koolstof filters te kopen zodat ik geen afvoer nodig heb...
Er zijn helaas geen RVS afvoerkanalen met een 90graden bocht, er wordt vaak een koof van MDF of Spaanplaat gemaakt om de flexibele buis die in het afvoer kanaal moet komen (deze wordt niet meegeleverd) weg te werken zodra hij een bocht moet maken. De koker die bij de schouwkap wordt geleverd is uitschuifbaar en kan dan tot de koof lopen.
Lastig zeg!
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik zou geen kap met koolstoffilters kopen. De filter moeten regelmatig worden vervangen, zijn tamelijk duur en het grootste nadeel is dat de waterdampen die vrijkomen bij het koken niet worden afgevoerd zodat je alsnog een raampje moet openzetten.

Om deze reden heb ik toch maar een wak in mijn gevel gehakt en ik ben er achteraf erg blij om.
 

JLT

  • #7
Ja begrijpelijk! Het probleem is dat ik in een appartement woon en niet over de mogelijkheid beschik om een gat in m'n muur te hakken. Dan kom ik bij de buren uit ze zijn heel gezellig maar toch...

Ik denk dat ik er dan maar rekening mee houd dat ik een horizontale houten koof moet maken waar ik de afzuiger op aansluit. Helaas.
 

Azijnpisser

  • #8
Je kan toch recht naar het plafond, dan overgaan op platte pijp, en die weer over laten gaan in het gat in het plafond? Minimum aan hoogte, maximum resultaat.
 

JLT

  • #9
Een plattepijp? Wat moet ik me daarbij voorstellen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #10

Dit.
Deze rechthoekige buis is maar ???cm hoog.
*wgb*
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Een platte pijp veroorzaakt veel geluid en vermindert, vooral bij de overgangen, de doorstroming sterk.
 

JLT

  • #12
Maar dan zal ik die 'buis' alsnog moeten ombouwen wil ik het netjes afwerken of niet? In dat geval kan ik beter een flexibele ronde buis gebruiken en die ombouwen. Alhoewel dit wel weer iets dunner en dus netjes is... Hmm lastig. En Jan kan ik die vierkante buis niet isoleren voordat ik deze ombouw?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
Natuurlijk kan dat maar de vermindering aan capaciteit wordt er niet me opgelost, ook het geluid dat de afzuigkap meer meer maakt door de tegendruk kunt met ombouwen en isoleren niet weghalen.
 

JLT

  • #14
Het is me allemaal duidelijk. Iedereen bedankt voor het advies! Ik ga een mooie kap uitzoeken en begin met het maken voor een mooi afgewerkte koof.

Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu