Ruimte tussen kozijn en plafond (scheef kozijn?)

LexVD

 • #1
Hallo,

Onderstaande foto's zijn van het kozijn van de schuifpui die bij mij in de woonkamer zit (van dichtbij genomen op plek waar kozijn en plafond tegen elkaar zitten).

De schuifpui is redelijk breed (ca. 5 meter lang). Ik wou de bovenkant van dit kozijn opnieuw verven vanwege de witte verf, die vermoedelijk bij het verven van het plafond, op de rand met het kozijn is gekomen (dit was al toen ik het appartement kocht).

Ik dacht aanvankelijk dat ik de verf gewoon weg kon krabben met een verfkrabber en daarna beginnen met verven van het kozijn. Wat me nu is opgevallen is dat het kozijn aan de zijkanten lager hangt, dan in het midden. Ik heb gemeten dat de plank die tegen het plafond aanzit, in het midden ongeveer 18 mm van het plafond zit, maar aan de zijkanten een aantal milimeter meer dus ca 22 mm.

Ik vraag me af hoe ik de plank tegen het plafond netjes kan afwerken. Eerst met verfkrabber erlangs, dan ruimte opvullen met kit? Of zijn er andere oplossing? 2de foto is duidelijk te zien dat er tussen plank en plafond ruimte zit, die vermoedelijk is opgevuld met kit?

Alvast bedankt voor iedereen die met me meedenkt.

LexVD

kozijn_bovenkant_schuifpui_2.jpg kozijn_bovenkant_schuifpui_1.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Robbie's

  • #2
  Ik zou eerst in de hoek alles met krabber goed vlak steken en daarna een extra afwerk lat (Iets breder dan 22mm maar dun) tegen de zijkant aantimmeren of met montagekit vastzetten en daarna verven en indien nodig nog met kit afwerken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu