Ruimte tussen onderkant kozijn en vloer

Jochemkemperman

  • #1
Bij mijn voordeur heb ik een stukje houten pui, en aan de onderkant is er nu een kier ontstaan tussen de rand van de vloer en de onderkant van de pui. De deur sluit daardoor nu aan de bovenzijde ook niet meer netjes aan op sponning. (Op de eerste foto is ook goed te zien dat de aftimmerlat aan de binnenzijde niet meer aansluit in de plint)
Een jaar of vijf geleden heb ik de ter plaatse van de deur de onderdorpel laten vervangen omdat die ging rotten, en ik vraag me af of dat nu misschien meer uitzet dan de rest van de constructie. Heeft iemand een idee hoe ik dit op kan (laten) lossen?

binnen.jpg pui.jpg bovenkant deur.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik hoop en verwacht dat je de opmerkingen gelezen hebt straatwerk ligt te hoog.
Onderkant kozijn bovenkant straatwerk moet een paar cm zijn. Plus nog wat aanvullende zaken.
 

Jochemkemperman

  • #3
Dankjewel voor je reactie! Uit andere posts op dit forum (is dat wat je bedoelt met "de opmerkingen gelezen, of heb ik andere opmerkingen gemist?) begrijp ik inderdaad dat als het straatwerk te dicht bij het kozijn ligt, dat te veel vocht kan opnemen. De afstand tussen onderdorpel en straatwerk verschilt tussen de 2-4 centimeter. Als ik het laatste randje klinkers zou vervangen door een smaller rijtje, en dan tussen dat rijtje en kozijn wat kiezels oid zou leggen, trekt het vocht dan vanzelf weer uit het hout zodat het weer goed komt, of zou ik iets anders moeten doen?

centimeters.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het bouwteam uit de jaren 60 wilde dit probleem waarschijnlijk beslist voorkomen.
Maar ja de moderne mens vind dit niet mooi en misschien is het ook wat onhandig.
Zeg ook eerlijk iets minder hoog of laag kan ook wel hoor. Maar ik laat het zo.

IMG_5382.JPG
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu