Ruimte tussen buitenmuur en binnenmuur opvullen

David2020

 • #1
Hallo,
Een van de stenen buitenmuren is niet geïsoleerd. De vorige bewoners zijn van binnen begonnen met isoleren maar hebben dit niet afgemaakt. Er is eps isolatie plaat van 10cm dik tegen de buitenmuur gezet. Dan is er ongeveer 8 cm naast de isolatie platen een betonblokken binnenmuur geplaatst. De binnenmuur loopt ongeveer 1.5m horizontaal dan 1m verticaal omhoog, wat ook de afmetingen zijn van het raam in de buitenmuur. De buitenmuur (vensterbank), eps en binnenmuur hebben alle een andere hoogte.

De eps, de ruimte tussen de isolatie platen en de binnenmuur is nu zichtbaar. Voor de circulatie wil ik de ruimte niet vol storten met beton mortel o.i.d. maar graag dichtmaken/afdekken.

Mijn idee is om over de eps en de ruimte een osb plaat te plaatsen en te bevestigen op de eps met montage kit, tussen de buitenmuur en binnenmuur als t ware. Daarna op de osb plaat een gipsplaat plaatsen en de randen te kitten om eventuele werking op te vangen. De bovenkant gipsplaat heeft zou dan dezelfde hoogte hebben als de bovenkant binnenmuur.

De afwerking is t verticale deel stuken, en t horizontale deel een vensterbank gieten.

Is dit sterk genoeg, of ga ik snel kieren/barsten krijgen ? Of is er een eenvoudigere oplossing??

Aanvullende ideeën/tips zijn welkom

Vast bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Impie

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik denk best goed te zijn in dingen inbeelden, maar dit gaat even een stap te ver. Een foto zou helpen om de situatie wat beter op het netvlies te krijgen.

  Over het algemeen is montagekit op EPS overigens niet zo'n goed idee omdat je (afhankelijk van de belasting) de parels er daarmee zo aftrekt. Het is dan handiger om iets te gebruiken met een hoger contactoppervlak (bijvoorbeeld een poederlijm).
   

  David2020

  • #3
  Het gaat hier om

  IMG_20210918_104101.jpg IMG_20210918_104140.jpg
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Grote naden tussen de isolatieplaten zijn funest voor je isolatiewaarde.
  Zijkant kan je dicht maken met dagstukken van hout+gipsplaat of de hoek om metselen met dezelfde blokken.
  Maar ik zou er alles uit trekken en opnieuw beginnen, 8 cm eps heeft geen geweldige isolatie waarde en is ook nog slecht aangebracht.
   
  • Like
  Waarderingen: Walker

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu