Rookgasafvoer naar geventileerde ruimte mogelijk?

Agraaflan

  • #1
Op mijn stacaravan wil ik een nieuwe zadeldak van plaatstaal maken onder een helling van zo'n 35 graden. Dit zadeldak komt bovenop het bestaande platte dak. Omdat ik ook zonnepanelen wil monteren, zit ik met de afvoer van de geiser in mijn maag. Deze geeft schaduw op de panelen.
De geiser is 1 jaar oud, een open model zonder waakvlam en geen ventilator. De geiser zit in een keukenkastje met voldoende ventilatie naar buiten. De rookgasafvoerpijp van de geiser gaat vertikaal door het platte dak. De geiser wordt gebruikt voor douche en keuken.
Ik heb aan de volgende twee oplossingen gedacht en hoor graag de mening van anderen.

1. Ik laat de afvoergassen uitkomen in de ruimte tussen bestaande dak en nieuwe dak. Deze ruimte wordt door voldoende openingen geventileerd. De rookgasafvoer gaat naar deze ruimte en wordt door de natuurlijke ventilatie afgevoerd. De afvoerpijp laat ik zo'n 5 cm boven het bestaande platte dak uitsteken.
2. Vanaf de doorvoer door het bestaande platte dak, verlenging ik de rookgasafvoer onder een helling van zo'n 30 graden en maak bij de nok van het zadeldak een afvoer naar buiten. De verlenging zal zo'n 2 meter zijn.

De eerste oplossing is het meest eenvoudig, maar ik overweeg ook de luchtventilatie met ventilator van de badkamer op deze ruimte uit te laten komen.

Hartelijk dank voor uw reactie.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat gaat problemen geven.
 

Marcn88

  • #3
De afvoer van de geyser moet sowieso vrij uitmonden dus niet onder een dak oid dit is levensgevaarlijk als t toestel zn rookgassen niet fatsoenlijk kwijt kan dus kortom gewoon met een pijpje recht door t dak
 

Tumkie

  • #4
Het is nochtans simpel ... ALTIJD voorschriften rookgasafvoer fabrikant respecteren ...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu