Rookgasafvoer cv ketel verlengen?

Spirelli

  • #1
Mijn cv ketel hangt in de kelderkast op de begane grond. De afvoer van de ketel komt uit op de oprit naast mijn woning. De afvoer zit op een hoogte van ongeveer 1.80m. Het vervelende is dat de rook dus in je gezicht blaast als je op de oprit loopt. Nu is dus mijn vraag of ik deze afvoor kan verlengen. Bijvoorbeeld door er een 90 graden bocht op te zetten en dan een buis van ongeveer 1,5 meter erop te zetten met een hoedje? De afvoergassen worden dan hoger eruit geblazen. Het betreft overigens een HR ketel met een gecombineerde geveldoorvoer.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Het ea staat beschreven in de installatievoorschriften van uw toestel.
 

Xr8

  • #3
Als je dit doet heb je grote kans dat er veel vocht in je muur trekt. Dit komt vrij samen met de rookgassen.

Succes.
 

Spirelli

  • #4
Hoe kan er dan veel vocht de muur intrekken? Ik laat de geveldoorvoer zitten en plaats op deze geveldoorvoer een buis die een stuk omhoog gaat.
 

Xr8

  • #5
Als je uit de pijp direct met een bocht omhoog gaat dan zal deze vlak langs de muur gaan lopen. De rookgassen bevatten een hoop vocht. Zeker bij een muurdoorvoer omdat deze in de regel direct op de ketel zit.
Maw bij een muurdoorvoer zit je vanaf de ketel binnen een halve meter buiten. De rookgassen krijgen dan geen kans om nog in de pijp te condenseren.

Ga je deze verlengen dan zal er in de pijp ook condensatie plaats vinden, echter de gassen zullen nog steeds behoorlijk vochtig zijn en langs de muur trekken. Je kunt het natuurlijk altijd proberen. Het is alleen een aandachtspunt. Zeker in de winter, de eventuele natte muur zal kapot kunnen vriezen.

Succes.
 

Spirelli

  • #6
Oké dat is een duidelijk verhaal. Ik zal eens kijken wat ik ermee doe.
Bedankt voor de reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu