Ronde schuurmachine?

ABCDE

  • #21
Merken noemen mag hier niet, mod.
*en * zijn helemaal geen merken.

Het zijn termen gebruikt door één merk en daardoor hier niet toegestaan. Het is voor een goed advies ook niet nodig. - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Lange Herman

  • #22
@Hebeentuin
Ik gebruik schuurgaas van een prof merk *, met een extra "tussen zool".
Als machine een gewone * en een hobby bouwstofzuiger.
Ja een duurdere excenter zal prettiger werken en een duurde stofzuiger zal minder lawaai maken, maar goede kwaliteit schuurgaas/papier is het belangrijkst.
Ik ben er mee begonnen toen ik ruw gezaagde balken op zolder moest schuren, korrel 80 gebruikt. Sinds dien gebruik ik bijna niet meer anders als ik schuur met een machine (excenter, vlak of delta).
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #23
Nogmaals: geen merken noemen. Je kan prima advies geven door algemeen te blijven. Als je een machine adviseert die een geforceerde roterende beweging maakt, in plaats van alleen een vrijlopende zool, dan valt dat prima te omschrijven zonder een merk of typeaanduiding te noemen.

Ik gebruik al jaren schuurgaas. Ik wil geen normaal schuurpapier meer. Schuurgaas werkt echt een stuk beter en gaat ook veel langer mee. Je kan ook veel grotere stappen maken in korrelgroottes van grof naar fijn schuren dan bij papier.
Je gebruikt inderdaad zoals genoemd een tussenlaag met klitteband. Als je onverhoopt een keer te lang doorschuurt en het klitteband beschadigd, hoef je alleen die tussenlaag te vervangen in plaats van de schuurzool.
 

Hebeentuin

  • #24
Ik heb inmiddels met gaas van 80 geschuurd en met stofzuiger aangesloten, maar dit is niet anders dan met het schuurpapier.

Ik vraag mij af of het schuren van een excentrische machine in het ronddraaien zit of in het trillen. Want zodra ik de machine tegen het hout plaats draait het niet zo snel meer rond, in mijn beleving langzaam zelfs. En dan oefen ik geen enkele druk uit. Zodra ik een klein beetje druk stopt de machine al met draaien.
Ik heb geen vergelijkingservaringen dus weet niet of dit gewoon is.

mag ik wel een filmpje hiervan tonen? Dan zie je wel het merk.

(En waar kan ik gratis een filmpje uploaden zonder dat ik een account moet hebben? Ik heb geen facebook of andere social media en dat wil ik ook zo houden. )
 
Laatst bewerkt:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #25
Mijn ervaring is dat hij niet zo makkelijk stopt met draaien. Je mag gerust een filmpje plaatsen hier. Dat kan bijvoorbeeld via YouTube en dan hier de video invoegen in je bericht.
 

Hebeentuin

  • #26
okay bij deze een filmpje. Willen jullie eens bekijken of dit overeenkomt met jullie ervaring? Ik kan ook mijn hand erop leggen zodat het stopt met draaien, dat is geen probleem.

dankje

https://youtu.be/4ZvcFdj6T6Q
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #27
'Deze video is privé' staat er....
 

Henk E

  • #28
Zet hem dan wel even op openbaar als je wilt dat wij het ook kunnen zien.
 

Hebeentuin

  • #29
stom, ja eerste keer, ik doe dit soort dingen nooit. Nu is het openbaar
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #30
Bij een normale excentrische kan de zool vrij ronddraaien. Dat zorgt ervoor dat het schuurbeeld onregelmatiger is dan bij een vaste zool. Bij een rechthoekige vlakschuurmachine zie je nog wel eens kringeltjes terug. Er is dus geen gemotoriseerde aansturing van de roterende beweging. Dus jouw machine functioneert prima.

Er is (voor zover ik weet) slechts één merk die wel een gemotoriseerde roterende beweging in z'n machines inbouwd. Die machine is groot zwaar en vooral bedoeld voor grof schuurwerk.
 
  • Like
Waarderingen: Hebeentuin

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #31
als je een ronddraaiende machine wilt om te schuren zet dan gewoon een schuurpad op een haakse slijper.

hier kan je beter starten met een krabber en een verfstripper
 
  • Like
Waarderingen: Hebeentuin

ABCDE

  • #32
Het schuren komt van de excenter beweging, niet van het vrij draaien. Als hij te hard draait moet je de rem bijstellen.

IJkenhout schreef:
Er is (voor zover ik weet) slechts één merk die wel een gemotoriseerde roterende beweging in z'n machines inbouwd.
Dus eerst knip je TWEE type aanduidingen (van verschillende merken) weg uit mijn post en nu kun je er nog maar één bedenken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #33
Een typeaanduiding van een merk is ook een merk, als je in google naar een type van een bepaald merk zoekt krijg je ook de merknaam, het zijn van andere machines afgeleide modellen.
Er zijn trouwens maar een paar machines met een direct aangedreven exenterfunctie de machines met rem voor het afremmen van de toeren zijn nog dunner gezaaid en geen machine is voorzien van een (mechanisch) rem die je kunt.afremmen. We hebben het hier over de semiprof machines.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu