Riolering - lekkende standleiding

JaapKorteweg

 • #1
Graag advies over de volgende situatie.
Het gaat om een nieuwbouwwoning, die sinds ongeveer driekwart jaar bewoond wordt.

Mijn standleiding vanaf de badkamer boven gaat via een paar bochten met schuifmanchetten over in het horizontale gedeelte van de riolering.
De eerste bocht is gedeeltelijk los gekomen waardoor rioolwater de kruipruimte in stroomt. De rest van de bocht is verzakt, waardoor er natuurlijk 'materiaal' in blijft staan. Je kunt je voorstellen hoe het daar intussen ruikt. :oops:

De bouwer stuurt een bedrijf om de lekkage op te lossen, geen probleem.
Waar ik nieuwsgierig naar ben, is het gebruikelijk om schuifmanchetten toe te passen onderaan een standleiding? In drie bochten achter elkaar zit blijkbaar zoveel bewegingsruimte dat het in mijn geval tot problemen kon leiden.

Mijn (quick and dirty) oplossing: alles terug op z'n plek duwen, en vervolgens met eps plaat de ruimte onder de bocht opvullen, zodat het niet opnieuw kan verschuiven. Is dat afdoende, of verwachten jullie dan later toch weer problemen?

Bedankt voor jullie advies.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #2
  Vrij simpel. De bouwer moet het zo herstellen, dat dit niet weer kan gebeuren. Alleen terugdrukken is onvoldoende, dan ligt het zo weer los.

  Dus daar hoef je zelf niet mee aan de slag.
   

  JaapKorteweg

  • #3
  Hessie schreef:
  Dus daar hoef je zelf niet mee aan de slag.
  Dat was ook niet mijn bedoeling, en ook niet nodig. Binnen een paar uur na melding stond het installatiebedrijf al voor de deur. Geen klachten daarover. :)

  Alles zit alweer op zijn plek, met twee extra banden als ondersteuning. Dat lijkt me voldoende, maar ik zal over een paar maanden nog even kijken of het niet opnieuw is gaan verschuiven.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu