Retour groep vloerverwarming wordt niet warm

Yvpieters

 • #1
Een goedendag,

Ik heb een probleempje wat betreft vloerverwarming op de 2e verdieping.
Ik zal mijn situatie proberen te schetsen.
Op de begane rond heb ik een danfoss dph-c warmtepomp staan die aan gesloten zit op mijn vloerverwarming, op de begane grond heb ik verdeler met 3 groepen, op de eerste verdieping heb ik een verdeler met 3 groepen en op de 2e verdieping heb ik een verdeler met een bypass die op de badkamer zit en 2 groepen die naar beide slaapkamers gaat.
Heel mijn systeem wordt aangestuurdt met thermische aandrijving van uponor op de aanvoer en aparte zone regelaars.
Nu heb ik alles bijna wel geprobeerd wat betreft inregelen maar 1 groep van de hoofdslaapkamer daarvan wordt de retour niet warm de aanvoer wordt wel warm, ik heb alles geprobeerd te knijpen, zelf geprobeerd om groepen dit te zetten, ik kan overal wel voldoende flow krijgen ook als alle groepen 9 st open staan. Als alle groepen openstaan heb ik geen last van stoomingsgeruis, maar als de 6 andere groepen van de begane grond en eerste verdieping dicht gaan komt er veel druk te staan op de 2e verdieping waardoor veel strooming geruis ontstaat en zelf de flow kan laten op lopen tot dat het flow meter niet verder omhoog kan.
Wie kan mij helpen om dit probleem op te lossen?doordat de groepen boven niet werken verbruik ik ook nog eens heel veel energie.
Hoop op een aantal goede tips.
Alvast bedankt
Gr Y
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #2
Een groep die niet werkt verbruikt geen energie.
Als er stroming is en het water komt koud retour dan is er energie afname,mogelijk moet je dan geduld hebben totdat de vloer opgewarmd is.
 

Yvpieters

 • #3
Headhunter bedankt voor je reactie, maar de groep die niet warm staat 24/7 open en het rare is dat de andere slaapkamer en badkamer wel warm worden, de aanvoer van de kamer waarvan de retour niet warm word wordt de aanvoer wel warm en voelt ook warm aan, heb de andere 2 groepen al geprobeerd te knijpen maar dat helpt niet, is er iets anders waarna ik zou kunnen kijken?
Gr y
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #4
Kan je zien of en hoeveel stroming er is in die groep?

Bij te weinig flow krijg je een warme aanvoer en een koude retour.
 

Yvpieters

 • #5
Ik heb nu per groep een flow ingesteld van 2,4 l/p.m, dat zou eigenlijk voldoende moeten zijn, heb ook geprobeerd om hem open te draaien en meer flow doorheen te laten gaan maar dan gebeurt er eigenlijk niet veel, alleen dat er heel veel liters door die groep gaan.
Wat zou jij voorstellen?
Gr y
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #6
Ik kan dit niet rijmen.
Er is ruim voldoende flow over de groep, de groep zit niet verstopt.

Er is afgifte, het water komt koud retour.

Tenzij er ergens wat verwisseld is zie ik het niet.
 

Mobel

Specialist Verwarming
 • #7
Hoe groot is die ruimte ? hoeveel meter slang is er gelegd ?hoh ? diameter ?
 

Yvpieters

 • #8
Mobel, de ruimte is 13m2, de slangen zijn 17x 2 mm, hoeveel meter slang er gelegd is weet ik niet, weet alleen dat het in een slakkenhuis gelegd is, heb wel een tekening vanuit het bedrijf die het gelegd heeft, tekening is schaal 1:50 kan helaas geen beroep doen op het bedrijf aangezien ze niet meer bestaan. Wellicht kun jij de tekening ontcijferen.


Gr y
 

Yvpieters

 • #9
Wel handig om te weten dat het om ruimte 3.2 gaat,
 

Mobel

Specialist Verwarming
 • #10
Heb je een contact thermometer ? zo ja wat is je vloer temperatuur rechts ,midden en links?

en wat is aanvoertemperatuur van je warmtepomp ?
 

Yvpieters

 • #11
Warmtepomp is wa regeling toe net even gekeken en de aanvoer staat nu op 32 g en retour is na het opwarmen van de bypass badkamer ook 32 beide slaapkamers staan nu dicht omdat door de zon de ruimtes opgewarmd zijn, maar ik weet niet of de liters pm genoeg zijn of dat het minder dan 2.4 moet zijn, badkamer de bypass staat ook op een flow van 2.4l/pm
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu