Vloerverwarming problemen - staat retour open, groepen open

Wouterrrr

  • #21
Het verhaal gaat verder, ik zal jullie een beetje op de hoogte houden ;)!

Het goede nieuws is, hij heeft vanochtend een bypass geplaatst, en de CV slaat nu niet meer in beveiligingsstand, dus dat probleem is in ieder geval opgelost!

Het volgende probleem is nu dat de verdeler niet warm wordt, maar gelukkig had hij dat zelf ook geconstateerd dus er wordt nu overlegd met de fabrikant.

Het is dus nog niet opgelost, maar ik heb in ieder geval nu redelijk contact met de installateur en hij heeft nu zelf ook geconstateerd dat er iets niet goed gaat! Dus ik heb er nu vertrouwen in dat het uiteindelijk wel goed gaat komen!

Nogmaal bedankt voor het meedenken!
 

Wouterrrr

  • #22
Mijn goede hoop is weer weg! :(

De bypass is geplaatst (oranje lampje kwam omdat ik hem perongeluk in schoorsteenstand had gezet):

1635262274207.png


Maar wat blijkt nou, wat ik eigenlijk in mn vorige bericht ook riep:

De verdeler wordt niet warm, hij wordt hartstikke heet tot aan de verdeler en net daaronder ook. Maar de leidingen van de verdeler + retour blijft koud.

1635262380824.png


Tot aan rood omcirkeld wordt het heet.

Zou ik jullie nog een keer om advies mogen vragen? Hij roept nu dat de 3wegklep in de CV niet goed functioneert, maar ik vind dat gek omdat, voordat hij kwam, zonder problemen 9 radiators aanstuurde (die zijn nu allemaal weg). Kan dit? Ik verwacht eerder dat het probleem bij de pomp ligt, dat is wat er veranderd is aan het systeem..
 

Wouterrrr

  • #24
Yes die hoor je draaien! Installateur heeft vandaag ook een hoop geprobeerd, maar kreeg het niet voor elkaar. Uiteindelijk heeft hij dus contact gezocht met fabrikant van die pomp, en die geeft aan dat de 3wegklep defect is.

Dat het probleem bij die klep ligt is mij aan het einde van de dag pas verteld, dus dik een paar uur later nadat de installateur weer weg was. Ik vind het dus ook een beetje gek dat dat de conclusie is zonder verder iets te controleren.. Tenzij het probleem wat ik omschrijf een typisch kenmerk is wat bij een defecte 3wegklep hoort natuurlijk.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #25
Als de drieweg niet volledig in CV bedrijf komt gaat het hete water over de platenwisselaar in de ketel en heb je nauwelijks transport door het CV net.
 

Wouterrrr

  • #26
Mijn excuses voor het reageren op mijn oude post. Maar ik wil het toch even toelichten wat er allemaal nog gebeurd is en zodat dit topic gewoon goed afgesloten kan worden, compleet vergeten. Maar misschien dat iemand anders er ooit nog wat aan heeft.

Er is uiteindelijk een CV monteur geweest, hele aardige man, is uiteindelijk 2 dagen bezig geweest om van alles uit te sluiten in de CV. Van alles vervangen (en teruggeplaatst als bleek dat dat onderdeel niet het probleem was, zonder verdere kosten, dus gelukkig een top service!).

Het bleek uiteindelijk niet de 3wegklep te zijn. Maar... bij het plaatsen van de vloerverwarming is er een gat geboord in een muur waar hij de leidingen door getrokken heeft. Daar is blijkbaar vervuiling in gekomen, want nadat de CV volledig gecontroleerd was heeft hij de aansluitingen op de pomp losgekoppeld om die te controleren, en boven de thermostaatknop kwamen kleine stukje gruis uit.. (Alle leidingen zijn hierna gespoeld om zeker te zijn dat er verder niks meer zit)

Daarna is ook nog de bypass verplaatst naar boven de pomp (dus niet meer direct onder de CV), want de CV sloeg nog steeds in bescherming (volgens de CV monteur omdat het hete water direct terug de CV in komt, waardoor deze in bescherming slaat).

Al met al, heel gedoe, omdat er vervuiling in de leidingen zat. Dus mocht iemand ooit op dezelfde problemen als mij stuiten, controleer ook zeker de leidingen!

Inmiddels is het een lekker warm huis!

Bedankt iedereen voor het meedenken in de oplossingen!!
 

Willemjanw

  • #27
Poh sjonge jonge wat een verhaal.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #28
Een les die hieruit te trekken is: ga niet in zee met een installateur die de ballen verstand van zaken heeft. Maar helaas: daar zijn er veel te veel van!
Nu het maar iets kouder wordt regent het problemen als gevolg van onkunde.
 
  • Like
Waarderingen: Willemjanw

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu