Renovatie toilet icm granito vloer

Rens P

  • #1
Hallo, graag zou ik tips/adviezen willen hebben voor de aanpak van onze toilet renovatie. We willen onze toilet vernieuwen; een nieuwe closetpot, wasbak, tegels en radiator. Nu zit ik met paar uitdagingen. De afvoer van wasbak en water zitten in de granito vloer. Dit uitbikken en bijwerken of nieuwe (giet)vloer ? Dat zelfde geld voor de closet pot, doordat afvoer in vloer zit weer een staande wc pot, bij hangende wc zal vloer ook bottleneck zijn. Dus ook hierbij vloer laten of vernieuwen ?
Qua radiator, zit nu paneelradiator met dikke aansluiting op laag druk systeem. Wat voor model kan hierop aangesloten worden, welke iets moderner is?

20221214_212458.jpg 20221214_212524.jpg 20221214_212502.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
In die vloer loopt onder langs loden leidingen die op de wc aan sluiting gesoldeerd zijn.
En die wc aansluiting is ook lood dat zal wel in een gietijzeren leiding lopen vaak zit dat in een gestucte koker bij buren als het een etage woning is.
Anders loopt dat onder de vloer.
 

Rens P

  • #3
Aanvoerleiding wc komt van zijmuur. Afvoer wasbakje wel lood in de vloer. Het is begane grond. Uitbouw aan huis. Dus buitenmuren.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Kon niet zien je wc afvoer vaak is dit een AO wc pot.
Dus je hebt een PK pot met afvoer naar achter,
Dan zit onder die vloer een aan sluiting voor afvoer fontein.
Dan moet je vanuit de gang planken er uit zodat je onder je wc vloer kan komen om je waterleiding en afvoer te vervangen.
Deze vloer is op zand vaak gestort.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu