Toilet renovatie

Wildr 124

  • #1
Hallo allemaal,

Halverwege december starten een vriend en ik met het renoveren van zijn toilet. Wij lopen nog tegen een aantal punten aan waar we nog niet uitkomen.

1. In de slaapkamer naast de toilet willen we een wasmachineaansluiting maken. Deze 50mm afvoer willen we bij voorkeur aansluiten op de horizontale achterafvoer van de hangtoilet. Nu lezen we dat dit o.a. stankproblemen op kan leveren. Zijn hier oplossingen voor? Een andere optie is om de 50 mm afvoer op de standleiding aan te sluiten die achter de toilet langsloopt. Hiervoor moeten we dan een stuk muur wegbreken.

2. Het fonteintje en de toilet zijn aangesloten op een 12 mm koperen waterleiding. Ons idee is om van de 12 mm koperen leiding bij binnenkomst in de toilet over te gaan op een kunststof waterleiding. De dunste kunststofleiding is volgens mij 15 mm. Kunnen wij van de 12 mm waterleiding overgaan op een 15 mm leiding? Of verliezen we hierdoor teveel druk? Na deze overgang willen we het fonteintje, de toilet en de wasmachine hierop aansluiten.

Kunnen jullie ons op weg helpen met oplossingen?

Groet,
Wildrik
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Water leiding kan je van 15 naar 12
Kunststof leiding is vaak 16mm
en je kunt geen aansluiting maken binnen 1 meter wc.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu