Remuitzetter monteren in raam

Poff12

  • #1
Beste forumleden,

Ik ben de ramen van de slaapkamer aan het opknappen.
De Remuitzetters die worden gebruikt in combinatie met het raamespagnolet, waar de kruk er voor zorgt dat de Raamuitzetter geklemd wordt en daardoor voor een variabele opening van het raam zorgt, waren kapot bij twee ramen. Na een lange zoektocht heb ik twee vrijwel identieke exemplaren gevonden. De oude remuitzetters waren van de bouw, 30 jaar terug en niet meer te krijgen.

Er zijn twee verschillen tussen de oude en de nieuwe remuitzetters. Van de nieuwe remuitzetter is de stang iets korter, ik kan hem daarom niet op exact dezelfde plek monteren als de oude. Het tweede verschil is dat er bij het nieuwe model een plaatje zit om hem aan de dorpel van het kozijn vast te zetten, terwijl de oude met een kunststof buis in de dorpel werd verankerd. Ik kan de oude afmeting op de dorpel daarom ook niet gebruiken.

Ik kan nergens een handleiding vinden over waar ik de nieuwe remuitzetter in de groef van het raam moet plaatsen (beetje links…beetje rechts…). Iets zegt me dat er maar één plek de juiste is. Eventueel te lange stang kan altijd worden afgezaagd, gelijk aan de espagnolet.

Wat wil ik wil doen is de remuitzetter los in de groef zetten, het raam op 90 graden openen en dan zo de ideale positie van de remuitzetter bepalen. In die hoek van 90 graden vervolgens de remuitzetter vastschroeven in de groef en tevens vastschroeven op de dorpel, loodrecht onder de groef.

Is dit slim zo? Zie ik wat over het hoofd? Kan het makkelijker of moet het anders?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Welk merk is de nieuwe uitzetter?
 

Poff12

  • #3
HABO Remuitzetter 811V HM250 RB401-600

Ze worden door de fabrikant speciaal gemaakt voor de betreffende winkel omdat niemand ze meer standaard in het assortiment heeft zitten, maar er wel nog vraag naar is.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Als je zoekt op de bijbehorende espagnolet kom ik de montage handleiding tegen waar ook de uitzetter op staat.
 

Poff12

  • #5
Hoi Rola,

Bedankt voor de moeite :wink:

Zou je mij het linkje kunnen PM'en? De handleiding die ik heb gevonden kom ik niet echt wijs uit.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Verstuurd :D
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu