Remeha tzerra 28c regelen terugmoduleren

DJL

  • #1
Sinds 2019 heb ik een Remeha tzerra 28c.
Sinds kort, na plaatsing van een pomploze verdeler gaat hij sneller Terugmoduleren. Nu heb ik het instructieboekje erbij gepakt, zie foto. De instelcode geeft bij mij en mijn installateur onduidelijkheid.

Kan het zijn dat er een fout in het instructieboekje van de Remeha tzerra 28c staat?

Bij de instelling GP021 staat : Terugmoduleren wanneer het temperatuurverschil groter is dan deze drempelwaarde. Deze is in te stellen tussen 10 en 40 (graden).

Ik heb contact gezocht met mijn installateur en we komen er niet uit. Moet er ipv Groter niet Kleiner staan in deze toelichting van Remeha?

Terugmoduleren doet hij toch vooral al verschil tussen aan en afvoer klein wordt?

Onze ketel moduleert erg vroeg terug. Als ik de drempelwaarde op 10 zet gaat hij snel Terugmoduleren maar zet ik hem op 40 dan duurt het lang of gaat hij niet Terugmoduleren. Dat zou dan wel weer vgend het boekje kloppen.

Als termperauurverschil tussen ingaande en uitgaande cv water erg klein is zal hij juist toch dan gaan Terugmoduleren?

We snappen de instelling zoals die er nu staat niet. Snapt iemand dit en kan deze het uitleggen? Ik heb contact gezocht met Remeha en zij verwijzen zoals verwacht naar een installateur.

Screenshot_20231016_145448_WhatsApp.jpg
 
  • Waarschuwing
    Klusidee
    Waarschuwing
  • Ronny

    Specialist Verwarming
    • #2
    De installateur kan door toch gewoon navragen bij Remeha.
     

    Wilibald

    Specialist Verwarming
    • #3
    Het toestel zal zijn vermogen omhoog gaan sturen richting zijn setpoint. Mocht de delta T groter dan de ingestelde waarde komen, meestal 20 of 25gr, zal hij gaan terug moduleren. Dit om een te grote delta T te voorkomen. Als de delta T te klein wordt zal de pomp wel terug moduleren om de delta T weer groter te maken.
     
    • Like
    Waarderingen: DJL

    Marcn.88

    Vaste Beantwoorder
    Moderator
    • #4
    daarbij is het zo dat als de delta t te klein word ook het pompvermogen word verkleint om een grotere delta t te verkrijgen
     

    DJL

    • #5
    Bedankt beiden. Dus Wilibald als ik het goed begrijp gaat hij boven de ingesteld waarde van 20 of 25 of 30 of wat je zelf maar instelde Terugmoduleren en daarnaast ook Terugmoduleren als Delta T te klein is geworden. Dus op waarden kan hij Terugmoduleren?
     

    Wilibald

    Specialist Verwarming
    • #6
    Je hebt 2 soorten van terug moduleren, die van de verbranding, deze gaat als hij dreigt de delta T te overschreiden terug moduleren. Je pomp zal juist als de delta T te klein word terug moduleren. Dit alles wordt geregeld door parameters
     
    • Like
    Waarderingen: DJL

    DJL

    • #7
    Bedankt voor jullie uitleg dat er 2 soorten van terugmoduleren zijn. Zowel op vermogen als op pomptoerental.
    Hoe voorkom je dat de aanvoertemperatuur niet op de ingestelde aanvoer temperatuur van de vloerverwarming start? Hij begint bij mij lager. Instelling is 40 graden. Maar hij start eerste uur op 30 en loopt dan vaak later nog wel op naar 37 tot 40 graden. Dien ik dan de gp021 of de pp014 dan anders in te stellen? Of ook andere parameters? Bijvoorbeeld ventilatortoerental? Als je ventilator toerental omlaag brengt moduleert hij op vermogen dan mindere snel terug?
     

    DJL

    • #8
    Kijk deze twee parameters

    Screenshot_20231119_230920_Samsung Internet.jpg
     

    The headhunter

    Specialist Elektra
    • #9
    Je retour moet eerst omhoog voordat de aanvoer weer kan stijgen.(dT aanvoer retour)

    Ventilatortoerental bepaald het opgewekte vermogen.
    Dit moet ongeveer gelijk zijn aan het opgestelde vermogen.
    Is dit te groot dan gaat de aanvoer te snel omhoog tov de retour, en moduleerd dan terug omnde retour bij te laten komen.

    Maar een installateur hoort in basis alles op elkaar in te regelen, finetuning komt later maar in basis hoort het correct te staan.

    Pomploze verdeler heeft doorgaans een dT van 5 max 10
    Dus gp21 op 5 max 10.

    Dan pomp modulatie, ik zou deze niet snel gebruiken, met een pomploze verdeler wil je zoveel mogelijk water door de vloer sturen om de dT klein te houden en zoveel mogelijk vermogen uit de ketel te trekken.
    Dus ik ben eerder geneigd om deze vast te zetten zodat de gewenste flow altijd constant is.
     
    • Like
    Waarderingen: DJL

    DJL

    • #10
    @The headhunter , Helder verhaal.

    Cv ventilator heeft standaard instelling van 4700 toeren. (Instelbereik 1200-7400) Dit is eerst verlaagd naar 3700 en nu naar 3100. Dan heeft hij nog steeds ca 13 kw vermogen. Zie bijlage.

    Pomptoerental staat met de instelling pp018 altijd hoogoe continu afgesteld op 70 of 80 of 90 %, daarmee ben ik nog aan het finetunen. Maar als ik de retour sneller op hogere temperatuur wil hebben zal hij in elk geval van minimale pomptoerental 70% naar 80% moeten verwacht ik. Dan hoor je hem wel beter want hij moet flink z'n best doen denk ik om alles rond te pompen op 660 m vv buis van 17x2 mm, ondanks de dikkere aanvoer en retourleiding nu van 32 mm.

    Naar mijn mening heeft de instelling van de pp014 weinig tot geen effect als ik de cv pomp altijd op een minimaal pomptoerenlaat draaien volgens instelling pp018. Immers hij kan dan niet terug modulerende in Pomptoerental, klopt dat?

    Tav de instelling gp021 snap ik het nog niet helemaal. Ik heb hem zowel op 10 al 40 getest vandaag, cv blijft eerst 30 graden aanvoer geven. Maar dat komt denk ik door te lage pompstand.
    Als ik de gp021 op laagste stand zet van 10 dan zal hij bij overschrijding gaan terugmoduleren als ik je bericht lees. Maarbik wil toch eigenlijk niet dat hij in vermogen terugmoduleert? Ik wil juistvyoch hogere temperatuur van de aanvoer gelijk? Als de vloerverwarming een tijdje uit is geweest is aanvoer 30 graden en retour 20. Ik wil juist aanvoer zo snel naar 40 graden dan zou de gp021 toch minimaal naar waarde 20 ingesteld moeten worden op terugmoduleren van vermogen te voorkomen?

    IMG-20231118-WA0007.jpeg 20231118_181220.jpg IMG-20231119-WA0002.jpeg Screenshot_20231119_230920_Samsung Internet.jpg
     

    The headhunter

    Specialist Elektra
    • #11
    Minimaal en maximale pompstand bepalen de pompmodulatiebreedte.

    Dat hij eerst op 30 blijft draaien komt omdat de retour niet bij komt, pas als deze oplooot gaat de aanvoer ook verder omhoog.
    Je wilt niet dat de ketel als een bezetene naar de 40 graden gaat, je wilt dat hij er rustig heen gaat, je vloer is toch niet snel genoeg om dat bij te houden.
    Je wilt veel water en lage temperatuur.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu